Duž Petrovačke ceste, u Republici Srpskoj će biti paljene sveće za pokoj duša stradalih srpskih civila u izbegličkoj koloni koja se izvlačila iz Hrvatske u vreme hrvatske vojno-policijske akcije “Oluja” pre 10. godina.

U svojim govorima na centralnoj manifestaciji povodom 10. godišnjice “Oluje” u Kninu, najviši hrvatski državni funkcioneri – predsednik Stjepan Mesić, premijer Ivo Sanader i predsednik Sabora Vladimir Šeks – bili su saglasni u oceni da je ta operacija bila legitimna, opravdana i čista kao suza.

Ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković izjavio je da proslavljanje desete godišnjice etničkog čišćenja Srba u Republici Hrvatskoj i opredeljenost za Evropsku uniju ne mogu zajedno.

Ministar za kapitalne investicije Srbije Velimir Ilić najavio je obnovljanje tornja na Fruškoj gori, koji je srušen za vreme NATO bombardovanja 1999. godine.

Međunarodna organizacija za zaštitu ljudskih prava Amnesti internešenel pozvala je Zagreb da počne odmah da ispunjava svoje obaveze prema Haškom tribunalu. Hrvatska je, takode, pozvana da privede sve zločince bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost, da ukloni sve prepreke za povratak srpskih izbeglica i omogući im pristup imovini i da okonča diskriminaciju Srba u Hrvatskoj.

Ministar za kapitalne investicije Srbije Velimir Ilić najavio je danas da će iz Makedonije vratiti i drugi iznajmljen avion i da će podneti krivične prijave protiv rukovodilaca Jat ervejza [Airways] koji su potpisali ugovor sa MAT-om.

Šef vladine kancelarije za saradnju sa medijima Srđan Đuric izjavio je FoNetu da pisanje podgoričke “Republike” kako Beograd hoće da smeni ministra za ljudska i manjinska prava Rasima Ljajica, jer je odbio da traži pravo glasa na referendumu za crnogorske državljane islamske vere koji žive u Srbiji, predstavlja potpunu besmislicu i izmišljotinu.

U vodama kod poluostrva Kamčatka, na ruskom dalekom istoku, potonulo je specijalno vojno plovilo za podvodna istraživanja,batiskaf, sa sedam članova posade, saopšteno je danas iz štaba Pacifičke flote Rusije. za podvodna istraživanja,batiskaf, sa sedam članova posade, saopšteno je danas iz štaba Pacifičke flote Rusije. @@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…