Prilikom jucerasnjih iskopavanja na benzijskoj pumpi Luk oila, nadjen je benzin na dubini od 4 i 5 metara. Analizu koja ce potvrditi u kom procentu se on tu nalazi uradice republicki Zavod za zastitu zdravlja u Beogradu.

Juce u kasnim popodnevnim satima, tehnicki direktor Luk-oila Aleksandar Jakirevic razgovarao je sa predsednikom opstine Valjevo dr Jovanom Tomicem i njegovim zamenikom Zoranom Ilicem, o problematici oko nedavnog izlivanja benzina. Ovom prilikom usaglaseni su stavovi da se posle geodetskog ispitivanja zemljista uradi elaborat na osnovu koga ce se izvrsiti potrebna sanacija.

Koordinator UN-Habitata u Valjevu u naredne tri godine bice Dragan Mladenovic, odlucila je troclana komisija u sastavu- Djorjde Mojovic, nacionalni direktor UN Habitata, Lihija Ramirez, sef kancelarije UN Habitata programa u Beogradu i Zoran Ilic, zamenik predsdnika opstine Valjevo, u nedavno odrzanom intervjuu.

U Direkciju za robne rezerve opstine Valjevo stigla su 22 zahteva stocara iz sela sa podrucja valjevske opstine, 11 za priplodne steone junice i isto toliko za telad. Komisija za raspodelu ce obici sva ova domacinstva kako bi utvrdili da li ispunjavaju uslove, a nakon toga napravice rang listu, koja ce biti poznata kako se ocekuje sredinom naredne sedmice.

Budzetom opstine Valjevo predvidjena su 2,5 miliona dinara u 2005.-toj za nabavku 10 priplodnih junica i 60 teladi za tov.

U toku je izrada idejnog projekta sanacije kuce Svetog Vladike Nikolaja Velimirovica u Lelicu. Ova investicija vredna je 6 miliona dinara, finansirace je republicko Ministartvo za kapitalne investicije.

Direktor Direcije za izgradnju Valjeva Miroslav Burmazovic, danas ce imati sastanak sa urbanistima na kome ce biti reci o izmestanju pumpe Luk-oila na kojoj se pre neki dan dogodio akcident sa izlivanjem benzina. Predvidjeno je da se ova pumpa izmesti na parking prostor kod nove zelene pijace, stotonak metara iznad sadasnje lokacije.

Takodje, u toku dana direktor Burmazovic, zajedno sa urbanistima, razgovarace sa rukovodstvom valjevskog Krusika, o urbanistickom uredjenju zemljista, povrsine od 120 hektara, na kome se nalazi ova fabrika.

Akcija uklanjanja pasa lutalica valjevskog “Vidraka” i Drustva za brigu i zastitu zivotinja Valjevo. Juce i za vikend, u Karadjordjevoj ulici i Naselju Oslobodioci Valjeva, uhvaceno je 8 pasa lutalica. Veceras, od 20 casova pa sve do ponoci, akcija se nastavlja u ulici dr Pantica.

a lutalica. Veceras, od 20 casova pa sve do ponoci, akcija se nastavlja u ulici dr Pantica.

@@@

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…