Radnici odeljenja kriminalističe policije su radeći na odgovornosti u slučaju izlivanja 8,2T benzina, 26.jula, na benzinskoj pumpi Lukoil- Beopetrol, lišili slobode i uz krivičnu prijavu priveli istražnom sudiji opštinskog su da u Valjevu vozača Lukoil- Beopetro Dušana Zogovića (1951), prodavca ove benzinske pumpe Radislava Pavića (1963) i Vukadina Markovića (1975) vršioca dužnosti poslovođe na benyinskoj pumpi. Oni su lišeni slobode zbog postojanja sumnje da su izvršili krivična dela izazivanja opšte opasnosti i nesavesnog rada u privrednom poslovanju. Neposredna okolina pumpe i dalje je pod kontorlom radnika sekretarijata unutrašnjih poslova. Vrše se konstantna merenja prisustva benzinskih para na ugroženom prostoru i u slučaju prekoračenja dozvoljene koncentracije vrši se neutralizacija zona opasnosti uz korišćenje hemijske pene.
primećena je nedovoljna aktivnost kompanije Lukoil-Beopetrol Beograd u saniranju posledica, pa je 30. jula na predlog načelnika Sekretarijata aktiviran štab za zaštitu elementarnih i drugih većih nepogoda, formiran od strane SO Valjevo, koji sačinjavaju predstavnici lokalne samouprave i direktori javnih preduzeća.
Štab je detaljno upoznat sa dosadašnjim aktivnostima Sekreterijata, pri čemu je donet zaključak o intenziviranju radova na hitnoj sanaciji ugrožene lokacije od strane kompanije Likoil Beopetrol. Takođe je zaključeno da se u nadzor nad primenom mera na otklanjanju opasnosti pored Ministarstva unutrašnjihi poslova uključi i Ministarstvo za nauku i zaštitu životne sredine.

VESNA TOMIĆ, EKOLOŠKI INSPEKTOR 062/ 420-128

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…