Ambasador za pitanja ratnih zločina u Stejt departmentu Pjer Rišar Prosper rekao jr da je apel LJiljane Karadžić upućen suprugu Radovanu da se preda haškom sudu, “dobro došao i da je važzan zbog toga što to po prvi put čujemo ne samo od predstavnika srpske zajednice, već od člana porodice koji shvata da je došlo vreme da se jednom zauvek reši slučaj Radovana.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da, ukoliko se haški optuženik Radovan Karadžić dobrovoljno preda Tribunalu, rastu šanse da i bivši vojni vođa bosanskih Srba Ratko Mladić završi u Hagu.

Hrvatsko ministarstvo spoljnih poslova i evropskih integracija saopštilo je da pravna lica iz Srbije i Crne Gore nemaju pravo da raspolažu nekretninama u Hrvatskoj na kojima imaju upisano pravo korišćenja.

Predsednik Vlade Republike Srpske Pero Bukejlović zatražio je od visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Pedija Ešdauna da formira Komisiju za istraživanje pune istine o stradanju srpskog naroda u Sarajevu tokom rata u BiH od 1992. do 1995. godine.

U finalu SP u Montrealu, vaterpolisti SCG večeras igraju finalni meč protiv selekcije Mađarske. Susret počinje u 20.25 RTS-1 i RTS-SAT.

Komandant evropskih snaga u Bosni i Hercegovini Dejvid Liki izjavio je da politički lideri bosanski Srba na određeni način pripremaju biračko telo na to da će se Karadžić i Mladić predati. olitički lideri bosanski Srba na određeni način pripremaju biračko telo na to da će se Karadžić i Mladić predati.@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…