Na vratima redakcije lista Napred novinari Radenka Filipović, Zoran Milovanović i Slobodan Ćirić našli su jutros otkaze, a u obrazloženju ovakve odluke piše:
– U ovim papirima koji nam nisu uručeni, kaže Ćirić, sve je potpuno protivzakonito jer su napisani 15. jula, samo sedam dana po otpočinjanja štrajka koji je po Zakonu i koji zabranjuje da radnici u štrajku dobiju otkaze, stoji da smo učinili prekršaj radne discipline na taj način što smo kao članovi štrajkačkog odbora ometali zaposlene u pristupu računarima tako što smo pasivno sedeli, glasno razgovarali sa drugim članovima štrajkkačkog odbora i na taj način omeali pripremu izlaska lista.
Novinari koji su dobili otkaze sada najavljuju podnošenje tužbe sudu sa zahtevom da se ova odluka poništi, a podneće i prijave inspekciji rada i tražiti da ih vraćanje na posao do okončanja spora.
– Sve vreme ovog štrajka, počev od najave pa do dana, dodaje Ćirić, članovi štrajkačkog odbora i radnici Napreda postupaju po Zakonu, za razliku od direktora i onih koji ih podržavaju. Naravno, to nas ne sprečava da istrajem o u našim idejama i da u ovom trenutku kao bivši radnici Napreda podržimo kolege da istraju u ovom štrajku i nadamo se da će se neko dozvati pameti i shvatiti da ova suluda situacija ne vodi ničemu. Naš jedini način da se borimo protiv bezzakonja je putem medija i da na taj način građanima prenesemo ono šta nam se događa.
O opremi za koju se tvrdi da je na servisu Ćirić kaže da je u protekle 3 godine funkcionisala besprekorno i da je čak i priprema za štampu za poslednji broj urađena na istoj zbog čega je nejasno zašto je morala na servisiranje.
Zaposleni u listu Napred koji su u štrajku i troje novinara koje je dobilo otkaze i dalje izražavaju spremnost za nastavak pregovora sa osnivačem i novim direktorom kako bi se iznašlo rešenje iz ove situacije. aju spremnost za nastavak pregovora sa osnivačem i novim direktorom kako bi se iznašlo rešenje iz ove situacije. @@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…