U četvrtak 14. jula počela je manifestacija Leto 2000peto. Leto 200PETO su organizovali knjižara bookva i restoran Zlatibor. Muzički, zabavni i likovni program u okviru ove manifestacije trajeće do 30. jula

Povodom otvaranja 19 sezone događanja u dvorištu matične biblioteke Ljubomir Nenadović, četvrtak 14. jula je održana promicija romana “Mardijan je najzad mrtav”, autora Saše Obradovića

U valjevskoj Kamenici u nedelju 10.jula je održana 11 po redu lilijada. Istog dana svoje radove na drvetu predstavili su valjevcima već uveliko poznati Božidar Vilotić i Peđa Lelićanin

Organizatori ove manifestacije su restoran Zlatibor i knjižara Bookva. Večeras će u okviru manifestacije od 19 do 20 časova biti predstavljena muzika iz crtanih filmova, a nastupiće Kontext music club, Termit na violini i vokal Marija Maja. Zatim će u 21 čas ponovo nastupati Hanky panky jazz trio.

U PETAK 15. JULA je u okviru letnjeg programa odrzano dzez veče u organizaciji multifunkcionalnog prostora bukva i restorana zlatibor.Gost večeri bio je henki penki dzez trio.

izjava

Večeras nas očekuje sa poletkom u 20 h.otvaranje izlozbe slika pod nazivom ‘glad’Ane Pušice.a od 21 h.uzivaćete uz flamenko.

Umetnica je na svojim delima oslikala glad za zivotom,glad u pozitivnom smislu,strast zene uzavrele španjolske krvi,igru, lepotu i ponos.Lepotu moćnih zivotinja nošenih kroz zivot zivotinjskim nagonima vodjenim strašću i velikoj zelji za zivotom.Na njenim slikama se jasno mogu videti sve ove čari i neskrivene istine.

IZJAVA

Ove prelepe slike biće izlozene narednih sedam dana.U planu joj je nova izlozba na kojoj će Ana prikazati kako jedna zena gleda na muški svet.

Povodom otvaranja 19 sezone događanja u dvorištu matične biblioteke Ljubomir Nenadović, četvrtak 14. jula je održana promicija romana “Mardijan je najzad mrtav”, autora Saše Obradovića. Pored njega predstavljen je slikar i grafičar Miodrag Ćirović sa svojom slikom “Četvoroglavi”.

Saša Obradović je rođen 1968 godine u Valjevu. Diplomirao je na pravnom fakultetu u Beogradu. Objavio je knjigu “Ulazak u zamak”, 1998 godine. Priče iz ove knjige zastupljene su u nekoliko antologija savremene srpske priče. Obradović živi u Hagu.

Posetioce su zabavljali el ej bend i ligo avrio,a stihove su čitali Valjevski srednjoškolci.
Omladinski centar se zajedno sa mladima zalaze da se romantika vrati u naš grad jer bez romantike nema ni ljubavi i svih onih lepih emocija koje je prate.

IZJAVA

Po velikom odzivu mladih jasno se vidi da su ljubav , romantika kao i sve ostalo što ih prati još uvek neizostavni deo nas

U valjevskoj Kamenici u nedelju 10.jula je održana 11 po redu lilijada. U oviru ove manifestacije, izložbom drvorezbara i slikara kluba umetnika Ravnogorac Valjevo svečano je otvoren muzej u valjevskoj Kamenici. Božidar Vilotijević, Predrag Ilić, Peđa Lelićanini i drugi drvorezbari, valjevskoj publici poznati su sa svojim radom u drvetu, u ateljeu koga su nazvali “Katakomba na šabačkom putu”. Božidar Vilotijević radi predstave koje govore o svim vidovima strahova savremenog sveta. U duhu novog doba, kakvo je ovo, nihilizam kao doživaljaj sveta i života nanosi ogromnu količinu straha i pretnji na savremeni život. Peđa Lelićanin sa krajnje siromašnim sredstvima i na ono drvo koje kao prirodni materijal niko neće, udahnjuje deo vizantijskog duha i tim činom, posmatrače približava božijoj tvari. U pratećem programu ove manifestacije učestvovalo je KUD Đerdan sa igrama iz Srbije, a pozorišnu predstavu Gospođa Ministarka su izveli učenici osnovne škole Milovan Glišić iz valjevske Kamenice. Nakon predstave pristupilo se paljenju lila.

ila.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…