Američki predsednik Džordž Buš potpisao je proklamaciju o dodeljivanju trgovinskih preferencijala Srbiji i Crnoj Gori.

Povodom odluke predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džordža Buša o dodeljivanju trgovinskih preferencijala Srbiji i Crnoj Gori, predsednik državne zajednice Srbija i Crna Gora Svetozar Marović uputio je pismo predsedniku SAD.

Veoma je važna i zaista dobra vest da je naša zemlja dobila opšti sistem preferencijala u trgovini sa SAD. Ova odluka ima veliki značaj za našu privredu i nema sumnje da predstavlja izuzetan podsticaj za unapređivanje trgovinske razmene sa SAD.

Predsednik Vlade Republike Srbije Vojislav Koštunica primio je predsednika italijanske Regije Veneto Đankarla Galana. U razgovoru je učestvovao i ministar privrede u Vladi Srbije Predrag Bubalo.

Savetnik predsednika srpske vlade Slobodan Samardžić izjavio je da ulazak Srba u privremene institucije Kosova i Metohije mora biti postupan, pri čemu je važno da se najpre obezbedi lokalna samouprava u kojoj Srbi mogu da se izbore za svoje interese.

Predsednik republičkog parlamenta Predrag Marković je na početku zasedanja Skupštine obavestio poslanike da je Vlada Srbije sa dnevnog reda skinula predloge zakona o konkurenciji i oglašavanju.

Ministar za međunarodne ekonomske odnose SCG Predrag Ivanović potpisao je sa Evropskom komisijom finansijski sporazum o dodeli 7,5 miliona evra za podršku stabilizaciji i pridruživanju državne zajednice Evropskoj uniji. ki sporazum o dodeli 7,5 miliona evra za podršku stabilizaciji i pridruživanju državne zajednice Evropskoj uniji.@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…