Americki predsednik Džordž Buš potpisao je ukaz o davanju odredenih povlastica Državnoj zajednici SCG u trgovini sa SAD-om.

Guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašic izjavio je Tanjugu da ukaz predsednika SAD o davanju trgovinskih preferencijala Srbiji i Crnoj Gori, ukoliko se i zvanicno potvrdi, predstavlja znatno više od onoga na šta je državna zajednica sa statusom povlašcene nacije do sada mogla da racuna.

Bujanovcu je konsituisano Koordinaciono telo za jug Srbije, koji cine predsednik Nebojša Covic, šest potpredsednika i osam rukovodilaca koordinacionih grupa.

U razgovoru sa generalnim direktorom Direkcije za ekonomiju i finansije EU Klausom Renglikom potpredsednik Vlade Miroljub Labus postigao je dogovor da se do kraja avgusta potpiše ugovor o 14 miliona dolara makroekonomske pomoci koji ce biti realizovan do kraja godine.

Skupština Srbije pocece raspravu o predlozima zakona o zaštiti konkurencije i zakona o oglašavanju ako ti predlozi ne budu povuceni sa dnevnog reda vanredne sednice.

Srbija i Crna Gora , Bosna i Hercegovina i još nekoliko država postale su clanice Egmont grupe finansijskih obaveštajnih jedinica, pošto su ispunile standarde za formiranje pomenutih jedinica koje prikupljaju, analiziraju i razmenjuju informacije o finansijskom kriminalu.

Beogradske “Vecernjne novosti” objavile su spisak Srba stradalih u Srebrenici u periodu izmedu 1992-1995. godine. Spisak na kojem su imena preko 3.000 Srba sacinili su Odbor porodica žrtava rata, Savez logoraša, Boracka organizacija Republike Srpske i opštine Bratunac i Srebrenica, u saradnji sa Centrom za istraživanje zlocina nad srpskim narodom.
Srpske i opštine Bratunac i Srebrenica, u saradnji sa Centrom za istraživanje zlocina nad srpskim narodom.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…