Obnova Divčibara započeta je pre desetak godinapostavljanjem krasta na mestu gde će se 2001. naći hram Sv. Pantelejmona. Druga faza prema rečima prote Stojadina Pavlovića obuhvata izgradnju Konaka crkveno kulturnog centra.

stojadin

Radovi na izgradnji Konaka započeli su 2003. godine po projektu Stanka Jovića iz preduzeća Projekting iz Novog Sada. Naredni period biće iskorišćen za nastavak radova, a na pitanje kada se očekuje završetak prota stojadin je odgovorio da je realno očekivati da Konak bude u funkciji kroz dve godine. Govoreći u ime MZ Divčibare čiji je i predsednik Stojadin Pavlović je naglasio da su za ovu godinu predviđeni i dogovoreni značajni infrastrukturni radovi koji su osnov revitalizacije Divčibara.

stojadin

Turističku manifestaciju Mis Beli narcis 2005. posle dugog niza godina organizovalo je Uduženje građana Divčibare, a Stojadin Pavlović nije krio zadovljstvo zbog uspeha manifestacije.

stojadin

Divčibarska interesna oblast je Beograd i Vojvodina i u tom pravcu treba i usmeravati turističku ponudu jer je to neisrpno područje. Za Divčibare ima nade, ali je potrebna velika žrtva jer ima mnogo posla. Uz veću zainteresovanost Vlade epublike Srbije, administrativnu podršku Opštine Valjevo i zalaganje svih peijatelja Divčibar, može se očekivati bolje divčibarsko sutra. trativnu podršku Opštine Valjevo i zalaganje svih peijatelja Divčibar, može se očekivati bolje divčibarsko sutra.@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…