Povodom okončanja izgradnje i svečanog puštanja u rad Crpne stanice “Paklje” sutra će u posetu Valjevu doći visoka državno-privredna delegacija Češke Republike. Radi se o okončanju značajnog vodoprivrednog objekta čiju je realizaciju sa 29 miliona dinara finansirala Vlada Češke Republike, koji će omogućiti efikasnije snabdevanje grada pijaćom vodom. U finansiranju izgradnje Crpne stanice učestovalo je i srpsko Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede sa 10 miliona i Opština Valjevo, koja je za tu namenu izdvojila 9 miliona dinara.
Za sutra prepodne je planiran susret predstavnika Opštine Valjevo sa članovima delegacije koju će predvoditi ambasador Češke Republike u SCG, Ivan Jestøáb. Pored ambasadora, u delegaciji će biti i Tomáš Novotn‡, zamenik ministra životne sredine ČR, Karel Tureček, zamenik ministra industrije i privrede ČR, Ladislav Šustr, poslanik Parlamenta ČR, Igor Poledòák, zamenik načelnika Južnomoravskog regiona ČR i Josef Pikola, direktor firme VHS Brno, a.d. Prilikom susreta sa zvaničnicima i privrednicima iz prijateljske Češke Republike razgovaraće se o mogućnostima nastavka saradnje na realizaciji drugih projekata kao što je izgradnja dovoda vode izmedju brane Rovni i fabrike vode “Pećina”, uređenje Jaza i izgradnja gradske toplane.
Projekat Crpna stanica “Paklje” je jedan od najzančajnih projekata inostrane razvojne pomoći Češke Republike, koji su realizovani u Republici Srbiji. Uspešan završetak projekta je značajan za unapredjenje odnosa i saradnje izmedju Češke Republike i Republike Srbije.
Povodom dolaska delegacije Češke Republike u Valjevo, sutra će se u 11 časova u Maloj Sali Opštine održati konferencija za novinare na kojoj će govoriti dr Jovan Tomić, predsednik Opštine Valjevo, ambasador ČR u SCG, Ivan Jestøáb i zamenik ministra životne sredine ČR, Tomáš Novotn‡.
Svečano otvaranje Crpne stanice “Paklje” zakazano je za sutra u 13:30 časova (na sedmom kilometru regionalnog puta Valjevo-Rogačica, na “krivini pored restorana-kafane”).

lnog puta Valjevo-Rogačica, na “krivini pored restorana-kafane”).

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…