Povodom godisnjice dana rodjenja Desanke Maksimovic danas na spomenik pesnistvu u liku Desanke Maksimovic cvece su polozili predstavnici zaduzbine, SO Valjevo, grdaske biblioteke Ljubomir Nenadovic predstavnici valjevske gimnazije i okruga, dok se program nastavlja u Brankovini gde ce biti dodeljena nagrada13 poetskog konkursa za srednjoskolce.

izjava

Zadužbina Desanke Maksimović u Beogradu i Omladinski centar u Valjevu izdavači su luksuzne fotomonografije o najvećoj srpskoj poetesi Desanki Maksimović. Monografija je izasla na na 136 strana i sadrzi više od 200 fotografija koje beleže tri decenije života i rada Desanke Maksimović. Poseban deo je posvećen njenim posetama valjevskom kraju, odnosno rodnoj Brankovini. Objektivom kamere život slavne pesnikinje beležio je Dragiša Medenica, umetnički fotograf iz Valjeva. Kao fotoreporter valjevskog lokalnog lista “Napred”, u stopu je pratio Desanku Maksimović prilikom svakog njenog boravka u rodnom kraju, pa i onog poslednjeg, večnog boravka u poroti crkve u Brankovini. Predgovor foto-monografiji o Desanki Maksimović napisao je dr Slobodan Ž. Marković.

izjava

Desankini dani koji se odrzavaju u Valjevu i Brankovini organizovali su gradska biblioteka Ljubomir Nenadovic, srpska knjizevna zadruga, zaduzbina Desanka Maksimovic i valjevska gimnazija. dska biblioteka Ljubomir Nenadovic, srpska knjizevna zadruga, zaduzbina Desanka Maksimovic i valjevska gimnazija.@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…