Sednica Skupštine Srbije po drugi put je prekinuta nešto pre 15 casova i ovoga puta zbog nedostatka kvoruma. Sednica je nešto posle 14 sati nastavljena polemikom poslanika Srpske radikalne stranke [SRS], koji su oštro kritikovali rad ministra poljoprivrede Ivane Dulic-Markovic i predsednika Skupštine Predraga Markovica, ocenivši da je povredjen poslovnik i, sa druge strane, predstavnika G17 plus koji su osporili tvrdnje radikala.

Srpski ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom Milan Parivodic i ambasador Luksemburga u Evropskoj uniji Martin Šomer, u funkciji predsedavajuceg Unije, potpisali su danas u Briselu Sporazum o tekstilu, kojim se omogucava nesmetan izvoz, bez ikakvih carina, srpskog tekstila na tržiše 25 zemalja clanica Evropske unije.

Najvažniji nacionalni interes Srbije je da Kosovo i Metohija, stavljeno Rezolucijom 1.244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija pod medunarodnu upravu, ostane u sastavu Srbije, izjavio je predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica sutrašnjim “Romskim novostima”.

Predsednik Srbije Boris Tadic izjavio je da je “ekonomsko jacanje Srbije jedan od najvažnijih preduslova i za lakše rešavanje statusa Kosova”.

Ruski predsednik Vladimir Putin ocenio je da odnosi Rusije i Srbije i Crne Gore u posljednje vreme postaju sve intezivniji i sadržajniji i da predsjednik SCG Svetozar Marovic u tome daje znacajan doprino.

Centar za proucavanje pravoslavnog nasleda na Kosovu i Metohiji, koji ce se baviti istraživanjem i ocuvanjem pravoslavne tradicije u toj srpskoj pokrajini, osnovan je danas na Prištinskom univerziteta, sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici. srpskoj pokrajini, osnovan je danas na Prištinskom univerziteta, sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici. @@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…