Valjevski srednjoškolci će za sledću školsku godinu moći da konkurišu za upis na fakultet za menadžment, višu školu za menadžment i višu poljoprivrednu školu koje u Valjevu od ove upisne godine otvara Megatrend univerziztet iz Begorada. Megatrend univerzitet primenjenih nauka ima fakultete u nekoliko gradova u Srbiji, a inicijativa da svoje usluge pruže valjevskim đacima potekla je od SO koja je pozvala predstavnike Megatrend univerziteta, a kasnije i podržela njihove planove. Broj studenata će u zavisnosti od potreba iznosti od 450 do 600, dok će prema rečima rektora prof.dr. Miće Jovanovića bar 2/3 kadrovske strukture činiti valjevski profesori koji će ujedno biti i u radnom odnosu.

Prvu godinu studija fakulteta za menadžment u Valjevu i više škole za menadžment u Valjevu mogu upisati lica sa zavrenim četvorogodišnjim srednjim obrazovanjem, a Višu poljoprivrednu školu i višu školu za menadžment i lica sa završenim trogodišnjim srednjim obrazovanjem. Prijavljivanje kandidata za upis počinje 01. juna, a završava se 26.06.2005.godine. Prijemni ispit polaže se u sedištu Fakulteta u Valjevu lokacija još nije poznata mada bi trebalo da bude u Pop Lukinoj ulici br.26. Kandidat bira od četiri ponuđena predmeta dva koja polaže u obliku testa. Prijemni ispit se održava 30.juna i 01.jula.2005.godine. Fakultet za menadžment u Valjevu vrši i upis studenata na treću godinu studija. Pravo upisa imaju studenti sa završenim višim školama, pri čemu je za nesrodne škole zakonom predviđeno polaganje diferencijalnih ispita. Cena školarine će biti 750 evra , 150 se uplaćuje odmah, a ostalih 600 evra uplaćuje se u 10 ravnomernih rata.

Smerovi koji se na fakultetu za menadžment izdvajaju su: Menadžment, agromenadžment, mežunarodni marketing, finansijski, bankarski i berzanski menadžment i menadžment u zdravstvu. Srednjoškolci se prilikom upisivanja na višu poljoprivrednu školu mogu opredeliti za opšti smer i biofarming, dok im viša škola za menadžment pruža 4 smera: poslovna informatika, menadžment, menadžment u zdravstvu i carina i špedicija.

Megatrend univerzitet Ima 13.500 aktivnih studenata i nekoliko hiljada neaktivnih studenata. 120 prof.dr. u stalnom radnom odnosu i 29 asistenata. Svrstan je na 83 mesto 100 najboljih svetskih univerziteta. što znači da su diplome ovog univerziteta odavno međunarodno priznate. Fakultet ima dobru međunarodnu saradnju u vidu razmene i profeora i studenata. Poseduje sopstvenu Izdavačku delatnost pa su prof. su obavezni da napišu udžbenik samo za studente fakulteta ali i da ga inoviraju svake dve godine. Za 15 godina koliko univerzitet postoji iz njega je izašlo više od 50 magistara i 21 doktor nauka. Bliže informacije mogu se dobiti na br. telefona 014/221-539

efona 014/221-539

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…