Ministar pravde Srbije Zoran Stojkovic izjavio je da narednih dana treba ocekivati da se, pored generala Sretena Lukica, Tribunalu u Hagu dobrovoljno predaju i Goran Hadžic, braca Milan i Sredoje Lukic i bar još dvojice optuženih.

Haški optuženik general Nebojša Pavkovic izjavio je za najnoviji broj Nedeljnog telegrafa, da iako teško bolestan, ni po koju cenu nece dobrovoljno otici u Hag.

Savetnik predsednika Srbije za Kosovo i Metohiju Branko Radujko optužio je šefa UNMIK-a Serena Jesen-Petersena, da cini sve kako bi Kosovo što brže, gazeci sve standarde koji bi mogli biti postignuti uz pristojan rad civilne administracije u Prištini, dobilo status kakav želi njegov blizak prijatelj, haški optuženik Ramuš Haradinaj.

Zdravstveno stanje bracnog para Nedeljka [81] i Nevenke [68] Vucic iz Crkoleza, koji su pre dva dana napadnuti u ovom selu na krajnjem severu Kosmeta je stabilno, ali je Nedeljko i dalje životno ugrožen, potvrdili su jutros Tanjugu lekari bolnice u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Šef UNMIK Soren Jesen Petersen rekao je danas, u razgovoru sa raseljnim Srbima sa Kosova i Metohije, da nije tacno da su Albanci pretukli bracni par Vucic iz sela Crkolez, kod Istoka. Petersen je, tokom posete Srbima koji su smešteni u kolektivnom centru kod Bujanovca, rekao da taj zlocin nije bio etnicki motivisan i da je “bliži kuci”, ali nije objasnio šta to znaci.

Republicki ministar poljoprivrede Ivana Dulic-Markovic izjavila je da je osnovni cilj novog zakona o semenu da se zaštite interesi poljoprivrede i poljoprivrednih proizvodjaca kroz regulisanje nacina proizvodnje i strucne kontrole semena. Obrazlažuci predlog tog zakona poslanicima Skupštine Srbije, ona je istakla da ce nova rešenja proizvodnju semena uskladiti s propisima Evropske unije i doprineti zaštiti proizvodnje domaceg semena i biljnih sorti. Zakon sprecava zloupotrebe kroz jasno definisanje kontrole proizvidnje i dorade semena i poveravanje ispitivanja samo akreditovanim laboratorijama.
Zakonska novina je i nacin obeležavanja semena u prometu, tako da ce svaka od pet kategorija semena imati poseban tip etikete, rekla je minsitarka, dodajuci da je propisano i da se seme može uvoziti samo u originalnom pakovanju. Novina je da proizvodnjom semena mogu da se bave privredna društva, odnosno preduzece ili preduzetnik, ali samo ako su upisani u Registar proizvoidjaca semena i rasada.

U okviru kvalifikacija za SP u Nemačkoj 2006. godine, reprezentacija Srbije i Crne Gore sastaje se sa selekcijom Španije. Susret se igra na stadionu Crvene zvezde – “Marakani”, sa početkom u 21.00h.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…