Međunarodni tender za građevinske, arhitektonske, elektro i mašinske radove na Grudnom odeljenju Bolnice u Valjevu završava se sutra u 12 sati. U 12 sati će u Ministarstvu zdravlja početi i otvaranje ponuda. Radovi se finansiraju iz kredita koji je Republika Srbije dobila od Svetske banke u okviru projekta “” Razvoj zdravstva u Srbiji””. Valjevska bolnica je prva od četiri-pilot bolnice koja ulazi u izgradnju sredstvima kredita Svetske banke.

Direktor ZC Valjevo prim. dr Ilija Tripković učestvovao je juče na okruglom stolu “”Mediji i zdravstvo””, u organizaciji Ministarstva zdravlja i NUNS-a. Teme razgovora su bile: dostupnost informacija o zdravstvenom stanju nacije, manipulacija tragičnim slučajevima pacijenata u senzacionalističke svrhe, stvaranje klime nepoverenja u lekare i zdravstveni sistem, porast učestalosti spontanih pobačaja i drugih patologija, saradnja medija i zdravstvenih institucija radi promocije nacionalnih zdravstvenih projekata poput transplantacije organa.
Na skupu održanom u prostorijama NUNS-a učestvovali su ministar zdravlja prof. dr Tomica Milosavljević, profesori i docenti Kliničkog centra Srbija, VMA, klinika u Tiršovoj i Narodnog fronta i novinari brojnih dnevnih redakcija i specijalizovanih časopisa. Primarijus Tripković je bio jedini učesnik okruglog stola iz zdravstvenih ustanova van Beograda.

Zakazivanje pregleda grđani u ZC mogu obaviti direktno na informativnim pultvima u Prijemnom odeljenju i Hirurškom bloku ili telefonom.
U Prijemnom pregledi se zakazuju za Interno, Neurologiju, Centar za rehabilitaciju, Kožno i Infektivno odeljenje, od 7.30 do 15 časova, a telefon je 295-239.
U Hirurškom bloku pregledi se zakazuju za Hirurgiju, Urologiju, Ortopediju, Očno i Ušno, kao i Vaskularnu i Dečju hirurgiju. Pacijenti to mogu učiniti direktno ili telefonski, broj je 295-237, od 7.30 do 15 sati.

jenti to mogu učiniti direktno ili telefonski, broj je 295-237, od 7.30 do 15 sati.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…