Šef UNMIK-a Soren Jesen-Petersen razgovaraće u Beogradu sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem, premijerom Vojislavom Koštunicom i šefom Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojšom Čovićem o primeni standarda i decentralizaciji na Kosmetu.

Ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković u razgovoru sa šefom UNMIK-a Serenom Jesen-Petersenom istakao da primena demokratskih standarda na Kosovu i Metohiji mora značiti evropski stepen zaštite prava Srba i drugih nealbanaca.

Srpska pravoslavna crkva [SPC] je saopštila da memorandum o obnovi porušenih crkava i manastira na Kosovu i Metohiji, koji je patrijarh Pavle potpisao sa UNMIK-om, “ostaje i dalje na snazi”, pošto je odluku o tome u nedelju doneo Sveti arhijerejski sinod SPC, na vanrednoj sednici.

U zvaničnu posetu SAD juce je doputovala delegacija Srpske pravoslavne crkve koju predvodi episkop Zahumsko-hercegovački Grigorije. Kako je potvrđeno, delegacija SPC će se danas u Njujorku sastati s generalnim sekretarom UN Kofijem Ananom.

Predstavnici avio-mehaničara “Jat ervejza”, koji danima štrajkuju, uručiće protestno pismo ambasadi Tunisa u Beogradu, jer smatraju da su angažovanjem radnika iz te zemlje prekršena prava domaćih štrajkača.

Ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković doputovao je juce u dvodnevnu posetu Alžiru, gde je sa zvaničnicima te zemlje razgovarao o obnavljanju i jačanju nekada veoma dobrih bilateralnih odnosa.

ačanju nekada veoma dobrih bilateralnih odnosa.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…