NAJAVE:

– U MUZIČKOJ ŠKOLI ODRŽAN JE KONCERT PIJANISTE VLADIMIRA MILOŠEVIĆA

– IZDAVACKO PREDUZECE KOLUBARA OVOG PROLACA IZDAJE TRI KNJIGE, A DO KRAJA 2005 PETE IZ OVE KUCE NAJVEROVATNIJE CE SE POJAVITI JOS NEKOLIKO IZDANJA.

– U VALJEVSKOM MUZEJU POSTAVLJENI SU RADOVI NAJBOLJJIH SRPSKIH ARHITEKATA

– U OKVIRU MANIFESTACIJE “VREME ARHITEKTURE” PROMOVISANA JE KNJIGA Kritički refleks – 101 osvrt na savremenu arhitekturu Srbije.

– 27. MARTA SE OBELEŽAVA SVETSKI DAN POZORIŠTA. TIM POVODOM JE VALJEVSKI DOM KUTURE

IP KOLUBARA

IP Kolubara objavice ovog proleca tri nove knjige. Prvo ce se pojaviti leksikon Ko je ko u Valjevskom kraju, a knjiga ce sadržati oko 300 biografija naših savremenika.
Desetu godinu postojanja IP Kolubar ove godine obeležiće i objavljivanje knjige o selu Ključ, sedmo izdanje godišnjaka o selu Sankovic, dve sveske Biografskog leksikona valjevskog kraja, a krajem godine iz štampe će izaći i Kalendar Kolubara posvećen još jednom jubileju, 70. godišnjici od izlaska prvog broja.
Urednik Zdravko Ranković još kaže da ce se najavljena izdanja sigurno štampati, ali da je veoma moguce da ce se do kraja godine još neke knjige pojaviti u izdanju IP Kolubara.

IZLOZBA U MUZEJU

U galeriji valjevskog Muzeja juče je otvorena izložba radova arhitekata instituta za arhitekturu i urbanizam Srbije……….izloženi su samo radovi najboljih srpskih arhitekata- onih koji su stvaračlli temelje arhitekture u Srbiji.
Arhitekta Milenija Marušić.

VREME ARHITEKTURE

Istorija je tek samo voda reke protekle ispod mosta, sudbini neprolaznosti suprotstavio se arh. Milorad Jevtić, svojom knjigom Kritički refleks – 101 osvrt na savremenu arhitekturu Srbije. Ovo je vredna i dragocena knjiga o arhitekturi naše sredine istakao je na promociji arh. Darko Marušić u okviru manifestacije Vreme arhitekture 2005. čiji je organizator Društvo arhitekata Valjevo.

Pored ove knjige, promovisana je i Enciklopedija arhitekture Slobodana Maldina, a prezentovani su i tekući planovi za Opštinu Valjevo Instituta za arhitekturu i urbanizam Srbije.

DOM KULTURE

Predstojeceg vikenda u teatarskim kucama sirom Srbije, bice obelezen svetski Dan pozorista. Tradicionalno, u ovoj akciji ucestvuje i Dom kulture “Valjevo“, tako da ce tim povodom biti priredjeno izvodjenje predstave u sopstvenoj produkciji “Juzna mora ili cvece za san“ pisca i reditelja Bojana Belica. U predstvi pored Belica igraju i Vladimir Paunovic i Draginja Mileusnic. Predstava ce biti odigrana u nedelju 27. marta sa pocetkom u 20 casova u Velikoj sali Doma kulture, a ulaz je besplatan.

MUZIČKA ŠKOLA VLADIMIR MILOŠEVIĆ

Iako veoma mlad Vladimir Milošević,ima za sobom zaista imozantan broj koncerata u našoj zemlji ,a naročito u inostranstvu.Svirao je na najznačajnijim festivalima kod nas ,kao što su:Bemus memorijal,Isidor Bajić’Novi Sad,
Mokranjčevi dani i mnogi drugi.U Italiji je do sada imao preko 20 koncerata, u Parizu je od 2002 godine imao desetak koncerata,više koncerata u Poljskoj,Češkoj,Švajcarskoj,Nemačkoj i ostalim zemljama.
2002 godine imao je turneju po Brazilu )recitali i nastup sa orkestrom Porto Allegreu)a u Maroku je dobio specijalnu nagradu na festivalu u Kazablanci.

Vladimir Milošević rodjen je 5.novembra 1980 godine,završio je fakultet muzićke umetnosti u Beogradu.a zatim i poslediplomske studije u istoj klasi.Specijalzizaciju je završio u Italiji.Usavršavao se i na majstorskim kursevima kod poznatih pijanista.Pobednik je niza Jugoslovenskih i medjunarodnih takmičenja.

Snimao je za radio i televiziju u mnogim zemljama,a za postignute rezultate nagradjen je najvišim nagradama na FMU iz fondova ‘’Olga Mihajlović’’i ‘’ Emil Hajek’’.

ek’’.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…