Koncept održivog razvoja postao je prihvaćen kao način da se živi u harmoniji sa životnom sredinom i definisan je kao razvoj kojim se ide u susret potrebama sadašnjosti tako da se ne ugrožava mogućnost budućih generacija da zadovolje svoje porebe.
U okviru Programa zaštite životne sredine i održivog razvoja u gradovima i opštinama u Srbiji 2004-2006. koji sprovodi Stalna konferencija gradova i Opština u saradniji sa Norveškom asocijacijom lokalnih i regionalnih vlasti izrađen je nacrt strategije lokalnog održivog razvoja. Osnovni cilj programa je unapređenje uslova života u Opštinama i gradovima u Srbiji prema programom predviđenim aktivnostima u oblasti zaštite živortne sredine i održivog razvoja pre svega na lokalnom nivou.
Nacrt Strategije pripremila je interresorna grupa sastavljena od predstavnika Odbora SKGO, lokalnih samouprava, ministarstva nauke i zaštite životne sredine RS, Nacionalnog Saveta za održivi razvoj, tima za izradu Strategije za smanjenje siromaštva i civilnog sektora.

Nacrt strategije biće predstavljen na javnim raspravama, a konačna verzija će biti prezentovana javnosti na Konferenciji o lokalnom održivom razvoju 26. maja ove godine u Beogradu. verzija će biti prezentovana javnosti na Konferenciji o lokalnom održivom razvoju 26. maja ove godine u Beogradu.@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…