U poseti ZC Valjevo je juče bio dekan medicinskog fakulteta u Kragujevcu prof. dr Nebojša Arsenijević sa prodekanima za nastavu i saradnju sa zdravstvenim ustanovama. Razgovaralo se o modelima buduće saradnje i o potencijalnom potpisivanju ugovora o naučno-tehničkoj saradnji. Profesor Arsenijević se upoznao sa stručnim i tehničkim kapacitetima Zdravstvenog centra i obišao sva odeljenja Bolnice.

Protekle sedmice je u poseti ZC bio i direktor kompanije ABOT za Jugoistočnu Evropu i Mađarsku dr Kostas Vargas. Bolnica Valjevo je jedan od referentnih centara poznatog američkog proizvođača medicinske opreme, sa nekoliko aparata u Biohemijskoj i mikrobiološkoj laboratoriji. Rukovodstvo Zdravstvenog centra je sa dr Vargasom razgovaralo o nastavku saradnje, sa posebnim akcentom na daljem usavršavanju lekara i osoblja za rad na aparatima kompanije ABOT.

Osnivačka skupština Društva Valjeva za borbu protiv raka održaće se u sredu 23. marta s početkom u 17 sati u sali Nastavnog centra (potkorvlje internog). Skupom će predsedavati dr Vesna Krstevska, načelnik Službe patologije sa onkološkim dispanzerom.

U Kardiološkom odeljenju Valjevske bolnice juče je održana prezentacija kardiovaskularnog ultrazvučnog aparata poslednje generacije. U pitanju je Simensov aparat ACUSON SEQUIA (Akuson sekvoja) sa mogućnosti 4D prikaza srca u realnom vremenu. Ovakav aparat u Srbiji za sada poseduju samo prestižne zdravstvene ustanove kao što su Klinički centar, VMA, KC Bežanijska kosa i Institut u Niškoj banji. Mogućnosti i prednosti novog ultrazvuka internistima Bolnice predstavili su Rene Prancl, aplikacioni specijalista iz Simensa Austrija i Predrag Pejnović, mr elektrotehnike iz Simensa Beograd.

Na 4. fizijatrijskim danima SCG održanim u Igalu zapaženo učešće je imao i Centar za rehabilitaciju. Dr Jadranka Božović – Jelić je predstavila rad “”Klasifikacija bola u kolenu kod dece””. Na kongresu su učestvovali i fizijatri iz Slovenije, Makedonije i Republike Srpske.

Svetski dan borbe protiv tuberkuloze je 24. mart. Broj telefona Grudnog odeljenja – 295 491.

/>
Svetski dan borbe protiv tuberkuloze je 24. mart. Broj telefona Grudnog odeljenja – 295 491.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…