Predsednik Haškog tribunala Teodor Meron porucio je danas u Beogradu da je predaja veceg broja optuženih dobar znak saradnje Srbije, ali i dodao da ce taj sud prestati da radi tek kada se završe sudenja Ratku Mladicu, Radovanu Karadžicu i Anti Gotovini.

Bivši nacelnik bezbednosti Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Prve lake pešadijske brigade u Zvorniku Drago Nikolic, u razgovoru sa ministrom pravde Zoranom Stojkovicem, doneo je odluku da dobrovoljno ode u Haški tribunal kako bi pomogao svom narodu, državi i svojoj porodici, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Jutrošnja eksplozija kod sportske hale u centru Prištine, koja je odjeknula u casu kada je tim delom grada prolazio konvoj sa predsednikom Kosova Ibrahimom Rugovom, bila je ocigledan pokušaj ubistva predsednika Rugove, javile su danas agencije AP i DPA.

Sve veci broj osumnjicenih za ratne zlocine koji su se predali Haškom tribunalu magao bi da znaci da se balkanske zemlje nadaju pocetku razgovora o pristupanju Evropskoj uniji, izjavio je predsednik Medunarodnog krivicnog suda za bivšu Jugoslaviju Teodor Meron.

Zamenik šefa UNMIK-a Joakim Riker organizovace danas sastanak sa predstavnicima sela Prilužja i Kosovke energetske korporacije [KEK], kako bi rešili pitanja u vezi sa elektricnom energijom, saopštio je UNMIK.

Predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marovic doputovao je u dvodnevnu posetu Izraelu, gde ce prisustvovati otvaranju novog Muzeja istorije holokausta u Jad Vašemu, u Jerusalimu.

Ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Draškovic doputovao je danas u Brisel, u jednodnevnu posetu Belgiji, u okviru koje ce imati i važne susrete u Evropskoj uniji.

Odmah po dolasku Draškovic se sastao sa predsednikom Donjeg doma belgijskog parlamenta Hermanom de Kroom, a oko podne ce razgovarati sa svojim domacinom šefom belgijske diplomatije Karelom de Guhtom.
Susreti u EU izazivaju posebnu pažnju, jer se ocekuju razgovori o veoma važnim pitanjima odnosa i saradnje državne zajednice sa Unijom, kao što su studija izvodljivosti, saradnja sa Haškim tribunalom, Kosovo i Metohija, Sporazum o tekstilu izmedju EU i Srbije, koji ce biti potpisan 31. marta, vizni režim i o drugim temama.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…