Haški tribunal objavio je optužnicu protiv bivšeg ministra policije Republike Srpske Miće Stanišića za zločine nad nesrbima u BiH 1992. Stanišić je u 10 tačaka optužen za zločine protiv čovečnosti – progon, istrebljenje, ubistva, mučenje, prisilno premeštanje i deportaciju stanovništva – a u tri tačke za krsenje zakona i običaja ratovanja: ubistva, mučenje i okrutni tretman.

Predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović će u Madridu prisustvovati komemoraciji žrtvama najsmrtonosnijeg terorističkih napada u Evropi u poslednjih 15 godina.

Ministar pravde Srbije Zoran Stojković obrazlažio pred Haškim tribunalom garancije Republike Srbije za privremeno oslobađanje Milana Milutinovića, bivšeg predsednika Srbije, Nikole Šainovića, bivšeg potpredsednika jugoslovenske Vlade i Dragoljuba Ojdanića, nekadašnjeg načelnika Generalštaba Vojske Jugoslavije.

Predsednik Srbije Boris Tadić je posle razgovora sa šefom makedonske države Brankom Crvenkovskim na marginama Samita za razvoj saradnje zemalja jugoistočne Evrope juče izjavio da postoji politička spremnost za izgradnju stabilnosti i prosperiteta u regionu uprkos objektivnim teškoćama koje moraju biti prevazidjene.

Demokratska stranka obeležiće dve godine od ubistva premijera Zorana Đinđića otvaranjem izložbe Goranke Matić “Zoran Đinđić – fotograf”, predstavljanjem knjige “Metafore Zorana Đinđića” i projekcijom filma televizije BBC o njemu.

Suđenje za ubistvo premijera Zorana Đinđića nastavlja se danas u Specijalnom sudu. Kao svedoci su pozvani bivši generalni sekretar Vlade Srbije Maja Vasić i sekretarica premijera Biljana Stankov.

Hrvatska nije ispunila uslove za početak pregovora o pristupanju Evropskoj uniji jer nije u potpunosti sarađivala sa Haškim tribunalom, saopštio je predsedavajući EU – Luksemburg.

Grupa od oko 60 iranskih aktivista, predala se rano jutros belgijskim vlastima bez incidenata, nakon što je u znak protesta 16 sati odbijala da napusti avion nemačke kompanije “Lufthanza”.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…