Sutra će se u crkvi Pokrova Presvete Bogorodice u 10 sati održati pomen povodom dvogodišnjice od ubistva Premijera Srbije Zoran Djindjić.
Zoran Đndic je rodjen 1. avgusta 1952. godine u Bosanskom Šamcu. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Beogradu 1974. godine. U periodu od 1977. do 1990. godine boravio je u Nemackoj na više univerziteta i instituta društvenih nauka u Frankfurtu. Doktorirao je 1979. godine na Univerzitetu u Konstancu gde je radio kao asistent.
Još kao student učestvovao je u opozicionim aktivnostima. Zbog pokušaja da zajedno sa studentima iz Zagreba i Ljubljane organizuje autonomnu studentsku organizaciju, osuden je na godinu dana zatvora.
Jedan je od osnivaca Demokratske stranke 1989. godine.
Na Skupštini održanoj septembra 1990. izabran je za predsednika Izvršnog odbora.
Bio je poslanik u sva tri višestranacka saziva Narodne skupštine Republike Srbije i Vecu republika savezne Skupštine.Januara 1994. februara 2000. i oktobra 2001. biran je za predsednika Demokratske stranke.
Od januara 2001. bio je predsednik Vlade Republike Srbije. Ubijen je 12. marta 2003. godine ispred zgrade Vlade Republike Srbije.
OO DS u 11 sati ispred R cenra organizuje i podelu CD sa 30-to minutnim filmom o Zoranu Đinđiću.
ije.
OO DS u 11 sati ispred R cenra organizuje i podelu CD sa 30-to minutnim filmom o Zoranu Đinđiću.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…