Psiholog Brajan Mekkormik, profesor Indijana univerziteta u SAD boravi u trodnevnoj poseti Odeljenju psihijatrije Zdravstvenog centra Valjevo. On sa našom psihijatrijom radi komparativno istraživanje “Socijalna podrška i druženje među ljudima sa mentalnim bolestima u Srbiji”. Do ovog istraživanja je došlo posle prošlogodišnje komparativne studije koja je pokazala da pacijenti sa mentalnim poremećajima u Srbiji imaju veću fizičku aktivnost i bolju socijalizaciju.

Upravni odbor Zadužbine Nikole Spasića poklonio je Odeljnju za neonatologiju Zdravstvenog centra Valjevo aparat “Pacijent monitor” koji je vrlo bitan za praćenje vitalnih funkcija kod novorođenčadi. Ovim aparatom se prati srčana radnja, puls, koncentracija kiseonika u krvi i pritisak beba.
U utorak 08.marta je iz Pfafenhofena stigao novi humanitarni transport za Bolnicu, koji sadrži 50 kreveta sa posteljinom i medicinski materijal za dijalizu. Ovo je već 10-ti transport pomoći za Valjevo koji je ponovo predvodio Bernd Dušner, predsednik Društva prijateljstva Pfafenhofena i Valjeva. omoći za Valjevo koji je ponovo predvodio Bernd Dušner, predsednik Društva prijateljstva Pfafenhofena i Valjeva. @@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…