U Domu kulture u utorak 15. marta, svi zainteresovani imaće priliku da pogledaju jednu od najpopularnijih komedija “Gospođa ministarka” rađenu po komadu Branislava Nušića u režiji Jagoša Markovića. Pored 20 glumaca koji učestvuju u predstavi, glavnu ulogu i lik gospođe ministarke tumači Radmila Živković koja je nedavno dobila nagradu “Žanka Stokić”.
Po vlastitom priznanju, materijal za svoje komedije Nušić nije tražio među ljudima koji su imali moralne snage da se uzdignu iznad gomile, a ako je to ponekad i činio, nije smogao dovoljno kreativne snage da umetnički iskaže sva ta velika uzbuđenja, velike emocije i velike pokrete duša, već je podsticaje nalazio u maloj sredini i među onim ljudima koji nemaju ni snage ni hrabrosti da se odvoje od ravne linije života , među ljudima koji nemaju snage da budu dobri pa ni zli. U ovoj predstavi postavši ministarka, Živka menja svoj dotadašnji način života i postaje svetska dama. Njena pokondirenost traje kratko, jer zbog skandala koji izaziva njen muž, mora da podnese ostavku. Očajna, ona gleda za ministarskim fijakerom koji odlazi na jednu stranu, dok se ona vraća na drugu – u stari život.
Predstava će biti izvedena u utorak 15. marta sa početkom u 20 časova, a cena karte će u zavisnosti od mesta iznositi 300, 250 i 200 dinara. Gostovanje je organizovao Dom kulture, uz fnansijsku pomoć SO Valjevo.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…