Bazični kurs vaskularne medecine uz učešće brojnih eminentnih stručnjaka iz ove oblasti, održan je danas u Valeljevu. Vaskularna medecina je inače novi termin i obuhvata ne samo vaskularne hirurge već i kardiologe .
Do sada su ovakve manifestacije bile vezane za velike kliničke centre, a ovo je prvi put da se ovako nešto održava van ustaljenih protokola.
Zamenica ministra zdravlja Nevena Kranović je rekla da će ulaganja u zdravstvo ove godine biti deset puta veća nego ranijih godina, a ulaganja će biti ne samo u opremu već i u rekonstrukciju objekata zdravstvenih centara. Obraćajući se prisutnima dr Đorđe Radak predsenik Udruženja za vaskularnu medicinu je rekao da je bitno na jednom mestu okupiti ne samo vaskularne hirurge, već i kardiologe, dijagnostičare i ljude koji se bave naučnim radom.
Skupu se danas obratio i predsednik Opštine Jovan Tomić, nekadašnji hirurg u valjevskoj bolnici i potpredsednik Srpskog lekarskog društva dr Branko Glišić.
Sertifikati koji su izdavani na kraju seminara prema rečima dr Aleksandr Gajića imaju težinu objavljenog rada u domaćim nučnim časopisima. Organizator ovog skupa bila je NVO Centar za očuvanje zdravlja. inu objavljenog rada u domaćim nučnim časopisima. Organizator ovog skupa bila je NVO Centar za očuvanje zdravlja.@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…