Na današnji dan, pre četrnaest godina, u Beogradu su održane masovne opozicione demonstracije. Procenjuje se da su one prvi put ozbiljno uzdrmale režim tadašnjeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića. Povodom obeležavanja 14 godina od devetomartovskih demonstracija. Predsednik Srpskog pokreta obnove i ministar inostranih poslova Srbije i Crne Gore, Vuk Drašković boraveći sinoć u Valjevu rekao je da je 9. marta 1991. godine protiv Miloševićevog režima, koji je zemlju vodio u propast, “ustala da se bori najlepša Srbija”. “Posle tog udarca Milošević se više nikada nije oporavio.

VUK

Taj put veliki deo Srbije i dalje nevidi ili neće da vidi, a on znači bez oklevanja, brzo sa puta Srbiji ukloniti hašku prepreku, kako bi Srbija što pre zakoračila ka porodicama evropskih demokratija.
Imamo mi razloga i da slavimo jer smo uspeli da pomirimo dve Srbije u borbi protiv okupatora. Velika bura se podigla oko otvaranja dosijea, mi smo podneli predlog Zakona, ali se uzvratilo kontraudarom.

vuk

Lepo je biti i u Moskvi i u Ribu, Londonu ili Briselu, ali je ipak najlepše biti ovde sa Vama u Valjevu, zaključio je Drašković, jer Valjevo predstavlja duhovnu prestonicu SPO.
jlepše biti ovde sa Vama u Valjevu, zaključio je Drašković, jer Valjevo predstavlja duhovnu prestonicu SPO.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…