Sednica Vrhovnog saveta odbrane, na kojoj će biti razmotrena kadrovska i druga pitanja iz nadležnosti VSO, biće održana u 16 časova u Palati federacije. Predsedavajući VSO Svetozar Marović zakazao je prvobitno ovu sednicu za 1.mart, ali je ona, zbog novonastalih obaveza članova Saveta, odložena za danas.
Sednici bi, pored članova VSO, trebalo da prisustvuju ministar odbrane Prvoslav Davinić, zamenik ministra odbrane Vukašin Maraš i načelnik Generalštaba general-potpukovnik Dragan Paskaš.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj jutros je primio optužnicu Haškog tribunala, on bi u hag trebalo da otuputje sutra ujutru.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju SCG sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je danas da je još nekoliko osoba na optužnici sa Ramušom Haradinajem.

Prenijer Srbije Vojislav koštunica dao je izjavu povodom optužnice haškog tribunala protiv ramuša Haradinaja: Smatram da je posle potvrđivanja optužnice Haškog tribunala protiv Ramuša Haradinaja i njegove današnje ostavke na mesto predsednika Vlade, najvažnije da svi deluju konstruktivno i doprinesu da se sačuva stabilnost u Pokrajini. Sa svoje strane Vlada Srbije će pružiti pun doprinos, imajući u vidu da je naš životni interes stabilizacija i poboljšanje ukupnih prilika na Kosmetu. Zbog toga je, ponavljam, sada pre svega važno da svi u Pokrajini pokažu odgovornost i rade na očuvanju i konsolidovanju unutrašnjih prilika. Vlada Srbije ostaje čvrsto opredeljena za mirno prevazilaženje svih problema u Pokrajini.

Povodom podizanja optužnice za ratne zločine protiv Ramuša Haradinaja, predsednik Srbije Boris Tadić ponovio je danas principijelni stav da svako ko je optužen za ratne zločine mora odgovarati pred Haškim tribunalom.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj, za kosmetske Albance nacionalni heroj a za Srbe zločinac, za nepunih 37 godina uspeo je da “ispiše” kontroverznu i fascinantnu biografiju. Po nacionalnosti Albanac, a po verskoj opredeljenosti musliman, Haradinaj je rođen 3. jula 1968. godine u selu Glodjane, u opštini Dečani.

Visoki predstavnik Evropske unije Havijer Solana saopštio je da “očekuje odgovorno ponašanje stanovništva Kosova” posle podizanja optužnice Haškog suda protiv kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, koji je podneo ostavku.

Zaposleni u pravosudnim organima Srbije jutros su obustavili rad u svim sudovima, izjavila je Tanjugu predsednica Sindikata pravosuđa Slavica Živanović. Ona je rekla da su sva suđenja, osim pritvorskih, odložena i da će protest trajati do ispunjenja zahteva.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…