>>> 24. kolo Jadranske lige doneće drugi “večiti derbi” u ovom regionalnom takmičenju. Protivnici su Partizan i Crvena Zvezda, a vredi istaći da su u prvom delu šampionata crno – beli kao gosti slavili sa 14 poena razlike. Trener Partizana Vujošević neće moći da računa na Šuputa, Avdalovića, Perovića, Stepa i Božovića, dok za Zvezdu neće nastupiti povređeni Koprivica i Viznevski. Ipak, to ne umanjuje draž derbija, i nema sumnje da će obe ekipe dati sto odsto svojih mogućnosti kako bi došli do trijumfa. Iako utakmica nema rezultatski značaj, očekuje se da tribine dvorane “Pionir” budu ispunjene do poslednjeg mesta. U ovom kolu još igraju: Hemofarm – Olimpija, Bosna – Zadar, Zagreb – Pivovarna, Slovan – Cibona i Split – Široki. Podogrička Budućnost odigrala je svoj meč pre dva dana i slavila na gostovanju u Domžalama, dok Šibenka dočekuje Refleks narednog četvrtka.
>>> Šest kola pre kraja domaće košarkaške lige stiče se više nego jasna slika o ekipama koje će se u Superligi boriti za titulu prvaka zajedno sa pet naših predstavnika iz Jadranske lige. Vojvodina, Atlas i Sloga gotovo sigurno će igrati u Superligi, a u ovom kolu od tri pomenute ekipe najteži posao imaće novosađani, koji gostuju u Nišu, ekipi Ergonoma. Novobeogradski Atlas dočekuje Mornar, dok Sloga na svom parketu igra protiv čačanskog Borca. U ostalim mečevima snage će odmeriti: Spartak – Lovćen, Zdravlje – Mašinac, Svislajon Takovo – Lavovi 063 i Nikšić – OKK Beograd.
>>> Vaterpolisti Partizana igraju revanš meč polufinala LEN Kupa. Na plivalište “Banjica” stiže grčki Panionios, ekipa protiv koje su crno – beli pre 14 dana igrali nerešeno – 9:9. U slučaju pobede ili remija ispod devet primljenih golova, crno – beli će igrati u finalu. Njihov protivnik biće italijanska Savona, ekipa za koju sa velikim uspehom igraju dva naša reprezentativca – Viktor Jelenić i Aleksandar Šapić.
>>> Rukometaši Partizana u četvrtfinalu Kupa pobednika Kupova dočekuju Zagreb, jednog od glavnih favorita za osvajanje trofeja. Iako su na papiru slabija ekipa, crno – beli se uzdaju u fanatično navijanje u hali “Pionir”, koja bi trebalo da bude prepuna, pogotovo ako se ima u vidu činjenica da se utakmica igra odmah nakon košarkaškog derbija Partizan – C.Zvezda. U redovima Partizana nema kadrovskih problema, dok gosti iz Zagreba u ovom duelu neće moći da računaju na povređenog reprezentativca Igora Vorija.
>>> Ljubitelji automobilizma od ovog vikenda pa sve do kraja oktobra imaće priliku da uživaju u još jednoj sezoni Formule 1. Među glavne favorite i ove sezone spada ekipa Ferarija, koja tokom pauze nije menjala vozače, pa će Mihael Šumaher i Rubens Barikelo učiniti sve kako bi odbranili titulu. Meklaren i Reno, posle ubedljivih nastupa u međusezoni, vrebaće svoju šansu u kategoriji konstruktora. Prva trka vozi se u nedelju rano ujutru u jednom od najvećih australijskih gradova, Melburnu.
onstruktora. Prva trka vozi se u nedelju rano ujutru u jednom od najvećih australijskih gradova, Melburnu.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…