Među ukupno 18 povredenih, sedmoro putnika autobusa zadobilo je teže povrede u jutrošnjoj saobracajnoj nesreci na Ibarskoj magistrali izmedu Ljiga i Milanovca, na granici sela Štavice i Bukor.

U selu Mušutište, udaljenom desetak kilometara jugoistocno od Suve Reke, povodom Zadušnice, boravila grupa od 30 meštana koji su, pre šest godina, napustili Kosovo i Metohiju pred terorom ekstremnih Albanaca, posle prestanka NATO intervencije.

Dimitrije Rupel, ministar spoljnih poslova Slovenije – koja je predsedavajuci OEBS- založio se za novu rezoluciju o Kosovu i Metohiji jer u opticaju ima mnogo dobrih ideja i novih zamisli, javio je Radio Slobodna Evropa iz Njujorka.

Nezavisno Kosovo je neprihvatljivo za Beograd, izjavio je predsednik Srbije Boris Tadic u intervjuu austrijskoj novinskoj agenciji APA i beckom dnevniku “Prese”.

Služba bezbednosti Srbije nema razloga da bilo šta krije od javnosti kada je rec o problematici otvaranja dosijea i u potpunosti ce ispuniti sve odredbe buduceg zakona otvaranjem dosijea koji bude donela Skupština, izjavio je danas direktor Bezbednosno-informativne agencije [BIA] Rade Bulatovic.

Srbija vec uveliko kasni u demontiranju bivšeg režima, zbog cega je najveca obaveza na prodemokratskim snagama da otvore dosijee, izjavio je danas ministar spoljnih poslova SCG Vuk Draškovic.

Više od dvesta clanova Srpskog pokreta obnove u Kolubarskom kraju uputilo je danas pismo podrške Vojislavu Mihajlovicu i Veroljubu Stevanovicu, uz poruku da se nece dozvoliti Vuku i Danici Draškovic da “satanizuju i cepaju” SPO.

Šef Vladine kancelarije za pridruživanje Evropskoj uniji Radmila Milivojevic najavila je da ce naša zemlja u februaru ili martu naredne godine podneti zvanicnu kandidaturu za pristupanje EU, a realno je ocekivati da postanemo njen clan u periodu izmedu 2012. i 2015. godine.

pristupanje EU, a realno je ocekivati da postanemo njen clan u periodu izmedu 2012. i 2015. godine.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…