Dimitrije Rupel, ministar spoljnih poslova Slovenije – koja je predsedavajući OEBS- založio se za novu rezoluciju o Kosovu i Metohiji jer u opticaju ima mnogo dobrih ideja i novih zamisli, javio je Radio Slobodna Evropa iz Njujorka.

Srpski premijer Vojislav Koštunica izjavio je da će pozitivna studija izvodljivosti, za koju očekuje da će biti doneta krajem marta, pokrenuti Vladu u širu i jaču diplomatsku kampanju koja će predstavljati prvi korak i “zeleno svetlo” na putu Srbije ka Evropskoj uniji.

Studija izvodljivosti za Srbiju i Crnu Goru biće “tehnički” gotova do kraja ovog meseca, a u prvoj polovini aprila Evropska komisija će je i objaviti, izjavio je u Briselu evropski komesar za proširenje Oli Ren posle razgovora sa crnogorskim premijerom Milom Đukanoviće.

U selu Mušutište, udaljenom desetak kilometara jugoistočno od Suve Reke, povodom Zadušnice, boravila grupa od 30 meštana koji su, pre šest godina, napustili Kosovo i Metohiju pred terorom ekstremnih Albanaca, posle prestanka NATO intervencije.

Među ukupno 18 povređenih, sedmoro putnika autobusa zadobilo je teže povrede u jutrošnjoj saobraćajnoj nesreći na Ibarskoj magistrali između Ljiga i Milanovca, na granici sela Štavice i Bukor. Posle ukazane pomoći u Domu zdravlja u Ljigu, svi povređeni su prebačeni u Urgantni centar u Beogradu.

Šef Vladine kancelarije za pridruživanje Evropskoj uniji Radmila Milivojević najavila je da će naša zemlja u februaru ili martu naredne godine podneti zvaničnu kandidaturu za pristupanje EU, a realno je očekivati da postanemo njen član u periodu između 2012. i 2015. godine.

upanje EU, a realno je očekivati da postanemo njen član u periodu između 2012. i 2015. godine.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…