Srpski premijer Vojislav Koštunica izjavio je da će pozitivna studija izvodljivosti, za koju očekuje da će biti doneta krajem marta, pokrenuti Vladu u širu i jaču diplomatsku kampanju koja će predstavljati prvi korak i “zeleno svetlo” na putu Srbije ka Evropskoj uniji.

Studija izvodljivosti za Srbiju i Crnu Goru biće “tehnički” gotova do kraja ovog meseca, a u prvoj polovini aprila Evropska komisija će je i objaviti, izjavio je u Briselu evropski komesar za proširenje Oli Ren posle razgovora sa crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem.

Šef Vladine kancelarije za pridruživanje Evropskoj uniji Radmila Milivojević najavila je da će naša zemlja u februaru ili martu naredne godine podneti zvaničnu kandidaturu za pristupanje EU, a realno je očekivati da postanemo njen član u periodu između 2012. i 2015. godine.

Predsednik Republike Srbije Boris Tadić otvorio je u Beču Predstavništvo Privredne komore Srbije.

Koordinacioni centar za Kosovo i Metohiju organizovao je odlazak građana iz Srbije i Crne Gore na pravoslavne Zadušnice na području pokrajine.

Lideri tri albanske stranke – Partije demokratskog delovanja Riza Halimi koji je i predsednik opštine Preševo, Pokreta za demokratski progres Jonuz Musliju i Demokratske unije doline – kao i predsednici opština Bujanovac Nagip Arifi i Medveđe Slobodan Drašković, potpisali su zajedničku izjavu o učešću u rekonstruisanom Koordinacionom centru za jug Srbije.

U Srbiji i Crnoj Gori, koja se nalazi na takozvanom Balkanskom putu droge, i dalje postoje trgovina drogom, ljudima, oružjem, piraterija, pranje novca i druge kriminalne aktivnosti, navodi se u najnovijem izveštaju američkog Stejt departmenta o borbi protiv trgovine narkoticima i pranja novca. SCG je “kriminalizacijom pranja novca i osnivanjem posebnih službi finansijske policije zabeležila značajan napredak u borbi protiv korupcije i finansijskih zločina, ali da pred njom i dalje stoji dosta posla”, piše u izveštaju.

Grupa “No nejm” sa pesmom “Zauvijek moja” predstavljaće državnu zajednicu Srbija i Crna Gora u finalu “Pesme Evrovizije” 21.maja u ukrajinskom glavnom gradu Kijevu pošto je večeras pobedila na finalnom festivalu “Evropesma-Europjesma 2005” održanom u studiju RTV Crna Gora u Podgorici.
s pobedila na finalnom festivalu “Evropesma-Europjesma 2005” održanom u studiju RTV Crna Gora u Podgorici.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…