Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica održaće konferenciju za novinare povodom godinu dana rada Vlade. Nakon toga će biti otvorena izložba pod nazivom “Godinu dana rada Vlade Republike Srbije”.

Predsednik Srbije Boris Tadić koji je u dvodnevnoj radnoj poseti Austriji razgovaraće u Beču sa predsednikom Austrije Hajncom Fišerom i šefom diplomatije Ursulom Plasnik. Predsednik Tadić predvodi državno-privrednu delegaciju u kojoj se nalaze predstavnici 50 uspešnih srpskih preduzeća, koji će zajedno sa kolegama iz oko 150 austrijskih preduzeća, učestvovati na Biznis forumu Srbija-Austrija.

Vlada Srbije uspela je u proteklih godinu dana da intenzivira reforme, ubrza privatizaciju, smanji deficit budžeta, poveća rast bruto-društvenog proizvoda i poveća industrijsku i poljoprivrednu proizvodnju, ocenili su ministri “ekonomskog” dela Vlade.

Zoran Lončar, član Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom učestvuje u raspravi Posebnog veća Haškog tribunala povodom zahteva Tužilaštva da predmet protiv grupe “Mejakić i ostali”, koji su optuženi za zločine u Prijedoru, ustupi pravosudju Bosne i Hercegovine.

Grčki premijer Kostas Karamanlis je u Prištini istakao da u se ovoj fazi razvoja prilika na Kosovu i Metohiji “treba fokusirati na ispunjavanje seta standarda koje je postavila međunarodna zajednica”.

Republički ministar za privredu Predrag Bubalo rekao je u Čačku da će ova godina biti rekordna po stranim ulaganjima u Srbiju.

Američki predsednik Džordž Buš izjavio je da je hapšenje vodje terorističke organizacije Al Kaida, Osame bin Ladena, pitanje vremena, javljaju agencije.

Najbolja teniserka Srbije i Crne Gore Jelena Janković postigla je veliki uspeh plasmanom u polufinale turnira u Dubaiju, koji se igra za ukupan nagradni fond od milion dolara.

asmanom u polufinale turnira u Dubaiju, koji se igra za ukupan nagradni fond od milion dolara.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…