Termoelektrana Kolubara B u Keleniću započeta je još 1984. godine i do sada je uloženo oko 400 miliona dolara. Studija koja je urađena prošle godine pokazala je opravdanost završetka ovog objekta, rečeno je danas u ovom preduzeću. Procena je da nedostaje oko 540 miliona evra za završetak, a posetu ministra za kapitalne investicije Velimira Ilića bila je prilika da se predstavi ovaj projekat. Prema rečima odgovornih u TE Kolubara B 2008. ovaj objekat bi mogao biti u funkciji.
Očuvanje ekološke sredine moglo bi se podspešiti ugradnjom pepela i drugih ostatak iz TE u podlogu budućeg auto-puta, kao i druge prilazne puteve što nije nepoznato u svetu, kaže Ilić.
Paralelno sa trasiranjem auto-puta, Kolubarskom okrugu će se obezbediti i gasovod i optički kablovi jer je znatno povoljnije obavljati sve te poslove istovremeno, smatra Ilić. Pored posete TE Kolubara B, ministar Ilić je posetio i prostor kopova u gde bi uz saglasnost 11 Opština trebalo da se gradi regionalna deponija, a kasnije i fabrika za reciklažu, naravno ukoliko ministarstvo za životnu sredinu povoljno oceni studiju.
Ministar Ilić je izrazio mogućnost da ministarstvo finansira izadu studije, da se što pre uđe u proces da se ne čekaju sredstva iz donacija jer to može da traje dugo, a Valjevu gori pod nogama.
Ministar Ilić danas je imao i sastanak sa rukovodstvom Opštine Ub, a posetio je i ŽTP Valjevo. i pod nogama.
Ministar Ilić danas je imao i sastanak sa rukovodstvom Opštine Ub, a posetio je i ŽTP Valjevo.@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…