U okviru lokalnog ekološkog akcionog plana, ove godine je planirano opremanje JKP “Vidrak”. Biće organizovano odnošenje smeća van Valjeva i Divčibara, što se već radi u Kamenici, Divcima i Brankovini. Zbog problema na deponiji, Vidrak se sa LEAP-a, obratio agenciji za rekonstrukciju EU, i zatražio pomoć u cilju razrešenja ovog problema. Agencija za rekonstrukciju je prihvatila ovaj predlog i raspisala tender, tako da bi Vidrak trebao da dobije novu opremu do kraja leta.

Na deponiji koja se nalazi na samom ulasku u Valjevo, tačnije u selu Popučke, nije organizovano odnošenje smeća ali ukoliko bi meštani ovog kraja prihvatili da plaćaju usluge JKP Vidrak, i ovaj problem bi ubrzo mogao da bude rešen.

Kako direktor Vidraka dalje kaže, prostorni plan Kolubarskog regiona predviđa regionalnu deponiju, koja će se nalaziti na teritoriji opštine Ub. Ovime će Valjevo dobiti deponiju koja se nalazi na 65 km daljine, što će značiti da se u Valjevu mora imati pretovarna stanica. Na samoj pretovarnoj stanici vršiće se odvajanje otpada koji će kasnije moći da se reciklira.

retovarnoj stanici vršiće se odvajanje otpada koji će kasnije moći da se reciklira.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…