U dnevnoj štampi ovih dana objavljen je faksimil dokumenta kojim je Poreska uprava izdala nalog o formiranju mobilnih ekipa koje će ići u provokativne kupovine i kontrolisati da li firme izdaju fiskalne račune. U dokumentu dalje stoji da je svaka mobilna ekipa dužna da u toku radnog dana izrekne najmanje 2 mere zabrane obavljanja delatnosti. U kontrolama prioritet su ugostiteljski objekti, objekti brze hrane i manje trgovinske radnje.
Prostom računicom dobija se da bi se u tom slučaju u Srbiji dnevno zatvaralo 38 objekata, a bez posla bi ostalo oko 150 ljudi dnevno. Na kraju se dodaje da će inspektori biti stimulativno nagrađivani, a kriterijum je broj zatvorenih objekata.
Zoran Bajatović, šef Službe za komunikaciju Poreske uprave kaže da je odredba po kojoj svaka mobilna ekipa mora dnevno da zatvori dva objekta, tehnička greška. On dodaje da je urađena ispravka i potpuno nova verzija naredbe po kojoj mobilne ekipe moraju da izvrše najmanje 4 kontrole.
U valjevskom odeljenju poreske uprave su nam rekli da za sada nemaju podatke da li je bilo poseta mobilnih timova i postupanja po naredbi i da će kada bude nekih informacija obavestiti javnost. li je bilo poseta mobilnih timova i postupanja po naredbi i da će kada bude nekih informacija obavestiti javnost.@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…