Magla smanjuje vidljivost na 50 metara na području Smederevske Palanke, i 50-100 metara u srednjem i južnom Banatu, i na području Knjaževca i Požarevca.

U nižim predelima kolovozi su uglavnom suvi, dok u planinskim krajevima ima ugaženog snega i leda na kolovozu, pa je obavezna upotreba zimske opreme, na pojedinim deonicima potrebni su i lanci.

Na graničnim prelazima nema dužeg zadržavanja vozila.

Neprohodni su putevi Bor-Gornjane, Bor-Žagubica preko Crnog Vrha i Žagubica Jasikovo, kao i pravci Nikšić-Šavnik-Žabljak, Plužine- Šćepan Polje, Mateševo-Trešnjevik-Andrijevica, Mateševo-Lijeva Rijeka i Cetinje-Njeguši-Kotor. Zimska oprema obavezna je na svim putevima u višim predelima i ka zimskim turističkim centrima. Kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjen je saobraćaj na prilazima Kopaoniku, preko Tare, Debelog Brda, Crnog Vrha, Goča, Divčibara, na celom području Timočke i Negotinske krajine, na Pešteru, Vlasini, području Kragujevca, Ivanjice, Novog Pazara, Raške i Vranja, kao i na putu Rožaje-Kula.

U Crnoj Gori, na putu Nikšić-Plužine saobraćaju samo terenska vozila, a saobraćaj je otežan i na putu Berane-Andrijevica-Plav. Na putu Rožaje-Kula saobraćaju samo putnička vozila, uz obaveznu upotrebu lanaca.

Na magistralnom putu Podgorica-Kolašin u mestu Smokovac počeli su radovi na sanaciji kosine, usled čega se vozila naizmenično propuštaju jednom trakom, a svakodnevno od 11-13 časova saobraćaj se u potpunosti zaustavlja. Na istom putu došlo je do oštećenja mosta preko reke Pčinje između Mioske i Crkvina, pa se putnička vozila propuštaju naizmenično, dok je autobusima i teretnim vozilima saobraćaj zabranjen. Poluautoput od granice ka Horgošu zatvoren je zbog radova u dužini od četiri kilometra, tako da se vozila preusmeravaju na stari put. e ka Horgošu zatvoren je zbog radova u dužini od četiri kilometra, tako da se vozila preusmeravaju na stari put. @@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…