Poslanici Skupštine Srbije nastavili su raspravu o predlogu rezolucije Srpske radikalne stranke i Socijalističke partije Srbije o “omogućavanju odbrane Slobodana Miloševića obustavljanjem progona njegove porodice”, kojoj su se najviše usprotivili poslanici Demokratske stranke.

U Skupštinu Srbije stigao je tekst Zakona o radu o kojem bi poslanici trebalo ponovo da se izjasne, jer je predsednik Srbije Boris Tadić odbio da potpiše ukaz o proglašenju zakona. Tadić je to odbio, navodeći da se tekst koji mu je dostavljen razlikuje od onoga koji je skupština usvojila.

Portparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović najavio je da će unutarstranačke konsultacije DSS, Demokratske stranke i G17 plus biti gotove u toku ove sedmice, od kojih zavisi da li će u opštini Zvezdara ponovo na vlasti biti demokratske snage.

Makedonija će podržati svako rešenje budućeg statusa Kosova o kojem se budu dogovorili Beograd i Priština, ali očekuje da se ono zasniva na poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Makedonije, izjavio je makedonski premijer Vlado Bučkovski.

General u penziji Vojske Republike Srpske Radivoj Miletić, optužen za zločine nad Muslimanima u Srebrenici i Žepi 1995. godine, otputovao je danas u podne iz Beograda u Hag.

Bivši komandant Armije Bosne i Hercegovine Rasim Delić, optužen za ubistva, surova postupanja i silovanja, kvalifikovana kao kršenja zakona i običaja ratovanja, stigao je u danas u Hag, dobrovoljno se predavši Haškom tribunalu.

U nastavku suđenja optuženima za ubistvo četvorice članova Srpskog pokreta obnove na Ibarskoj magistrali, danas su svedočili bivši načelnik uprave kriminalističke policije Milenko Erčić i vozač rasformirane Jedinice za specijalne operacije Nenad Sinobad.

Na ponovljenom suđenju četvorici optuženih za ubistvo 17 građana muslimanske nacionalnosti iz Sjeverina kod Priboja, oktobra 1992. godine, danas je, zbog promene sudskog veća, ponovo počeo glavni pretres.

Predsednik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova Milan Ivanović ocenio je poziv kosovskog premijera Ramuša Haradinaja raseljenim Srbima da se vrate kao “licemeran”, tvrdeći da iza prošlogodišnjeg martovskog nasilja upravo “stoje kosovske institucije”.
ate kao “licemeran”, tvrdeći da iza prošlogodišnjeg martovskog nasilja upravo “stoje kosovske institucije”.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…