Sekretar Skupštine Srbije Marko Danilović izjavio je da će uskoro biti zakazna vanredna sednica Skupštine Srbije, na kojoj će jedina tačka dnevnog reda biti Zakon o radu i da će, ako tada bude usvojen, predsednik Srbije Boris Tadić morati da ga potpiše.

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Pedi Ešdaun izjavio je da je hapšenje haških optuženika Radovana Karadžića i Ratka Mladića prioritet za Republiku Srpsku i zapretio da će uvesti nove sankcije protiv RS ukoliko ne učini ništa na planu saradnje sa Haškim tribunalom.

Ministar pravde Srbije Zoran Stojković izjavio je da je Vlada ispunila sve uslove vezane za saradnju sa Haškim tribunalom i da očekuje da će Srbija dobiti pozitivnu ocenu studije izvodjivosti za priključenje Evropskoj uniji.

Američki ambasador za pitanja ratnih zločina Pjer Ričard Prosper izjavio je “Glasu Amerike” da predaja nekoliko haških optuženika predstavlja ohrabrenje, ali da je potrebna mnogo veća saradnja Beograda sa Hagom.

Teniserka iz Srbije i Crne Gore Ana Ivanović uspešno je počela kvalifikacije za turnir u Dubaiju, pošto je sinoć pobedila Heidi el Tabak iz Egipta sa 2:0 po setovima [6:1, 6:2].

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…