General Radivoje Miletić doneo je juče odluku da dobrovoljno ode u Haški tribunal, posle razgovora sa ministrom Zoranom Stojkovićem. Odluku o dobrovoljnom odlasku u Tribunal Miletić je doneo jer smatra da je to u najboljem interesu države i njegove porodice.

Haški tribunal otpečatio je juče optužnicu protiv generala u penziji Vojske Republike Srpske Zdravka Tolimira, koja ga tereti za zločine nad Muslimanima u Srebrenici i Zzepi 1995. godine.

Glavni tužilac Haškog tribunala Karla del Ponte zapretila je, u intervjuu za današnji broj francuskog dnevnika “Liberasion”, da će, ukoliko Radovan Karadžić ne bude uhvaćen ove godine, “obelodaniti dokumenta” o porazu NATO-a u njegovom hapšenju.

Najmanje četiri osobe su poginule, a oko 50 je ranjeno u sinoćnjem napadu palestinskog bombaša samoubice ispred noćnog kluba u Tel Avivu, javljaju agencije pozivajući se na izveštaje policije i medija. Izraelski radio javio je da je 20 osoba teže povređeno.

Ujedinjene nacije su sakupile 95 odsto neophodne hitne pomoći koju je međunarodna zajednica obećala žrtvama cunamija, koji je 26. decembra pogodio zemlje južne Azije, saopštila je Margareta Valstrom, zadužena za koordiniranje pomoći u okviru UN.

Srpska policija uhapsila je juče još jednog osumnjičenog za ratne zločine na području Zvornika 1992. godine, rekao je potparol tužilaštva za ratne zločine Bruno Vekarić.

Transfer prve grupe zatvorenika, državljana Srbije i Crne Gore, iz hrvatskog zatvora Lepoglava počeće u ponedeljak, 28. februara, rekao je juče ministar za ljudska i manjinska prava Rasim Ljajić.

U utakmici 16. kola prvenstva Srbije i Crne Gore sinoć su u Beogradu vaterpolisti domaćeg Partizana pobedili gradskog rivala Crvenu zvezdu sa 13:2.

vaterpolisti domaćeg Partizana pobedili gradskog rivala Crvenu zvezdu sa 13:2.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…