Penzionisani general Vojske Republike Srpske [VRS] Milan Gvero otputovao je danas u podne u Hag, letom za Roterdam, odakle ce biti prebacen u pritvorsku jedinicu u Sheveningenu. Gvera, koji je direktno doveden u izdvojeni deo beogradskog aerodroma Surcin, ispratilo je dvadesetak rodaka koji su pušteni u aerodromsku zgradu i proveli s njim poslednjih pola sata.

Kako TV Beograd nezvanicno saznaje u MUP-u Republike Srpske, Haški tribunal uputio je poslednih dana u Beograd, Prištinu, Skoplje i Banja Luku zapecacene optužnice protiv šest osoba osumnjicenih za ratne zlocine.
Rec je o Momcilu Perišicu, Zdravku Tolimiru, Radivoju Mileticu, Momcilu Mandicu, Vladi Buckovskom i Ramušu Haradinaju.

Predsednik Srbije Boris Tadic završio je posetu Kini razgovorima sa ministrom trgovine Ši Guan Šengom o unapredenju privredne saradnje dveju zemalja.

Predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Covic ucestvovace u Njujorku na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija posvecenoj situaciji na Kosmetu.

Predsednik SCG Svetozar Marovic u Sarajevu ce ucestvovati u radu medudržavnog saveta Bosne i Hercegovine i Srbije i Crne Gore na kome ce biti potpisano nekoliko sporazuma koji se odnose na odredjivanje granicnih prelaza, pojednostavljenje procedure za kretanje ljudi, roba i usluga i pravnu pomoc. Državna delegacija SCG ce imati susrete i sa clanovima Predsedništva i Saveta ministara BiH.

Demokratska stranka osudila je menjanje teksta Zakona o radu, koji su usvojili poslanici skupštine Srbije i upitala zašto postoji institucija parlamenta, ako neko može da menja volju narodnih predstavnika.

Narodna banka Srbije saopštila je da su predstavnici Vlade Srbije i italijanske kreditne kuce “Artidjankasa” potpisali ugovor o kreditiranju malih i srednjih preduzeca u Srbiji sa 33,25 miliona evra.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…