Predsednik Republike Srbije Boris Tadic pocinje u glavnom gradu Narodne Republike Kine Pekingu, dvodnevne razgovore sa najvišim rukovodstvom najmnogoljudije zemlje na svetu. Predsednik Tadic ce razgovarati i sa predsednikom NRK, generalnim sekretarom Komunisticke partije Kine i predsednikom njene Centralne vojne komisije Hu Đintaoam.

Ministar privrede Srbije Predrag Bubalo ucestvovace na konferenciji o smanjenju siromaštva u Srbiji, koja ce biti održana u Plandištu. Konferenciju organizuje Vlada Srbije kao zvanicni pocetak primene Strategije za smanjenje siromaštva.

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da postoji odlucnost Vlade kada je rec o ispunjenju preostalih obaveza prema Haškom tribunalu, a da je deo obaveza ispunjen. Povodom odluke generala Milana Gvera da dobrovoljno ode u Hag, premijer je napomenuo da Vlada polazi od medunarodnih obaveza, a deo najvažnijih se tice saradnje sa Haškim tribunalom i da “u tom pogledu nema nikakvih odstupanja”.

Šef UNMIK Soren Jesen-Petersen izjavio je u Briselu da bi ocena dostignuca primene kosmetskih standara trebalo da bude data u junu ili julu, a zavisno od nje, razgovori o konacnom statusu pokrajine mogli bi poceti u septembru ili oktobru ove godine.

Najmanje 400 ljudi je poginulo, a više od 1.000 je povredeno u razornom zemljotresu koji je jutros zahvatio jugoistocnu iransku oblast Kerman, izjavili su lokalni zvanicnici.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…