U razgovoru sa ministrom pravde Zoranom Stojkovicem, general Milan Gvero doneo je odluku da dobrovoljno ode u Haski tribunal, i da na taj nacin pomogne narodu i drzavi.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajic potvrdio je Tanjugu da je optužnica protiv generala Milana Gvera vlastima Srbije i Crne Gore dostavljena danas, ali da se on na optužnici haškog tužilaštva nalazi kao državljanin Republike Srpske.

Predsednik Srbije Boris Tadic koji boravi u Kini otvorio je u Dalijenu ekonomsko – trgovinski forum Srbije i Kine. U uvodnoj reci Tadic je istakao da je Kina nezaobilazni ekonomski i tehnološki lider moderne civilizacije.

Ministri inostranih poslova zemalja Evropske unije zakljucili su da se Kosovo i Metohija ne može vratiti na prilike pre 1999. godine i da je buducnost pokrajine jedino u multietnickom i demokratskom društvu.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je u Kosovskoj Mitrovici da ce problem sa isporukom elektricne energije Srbima u Pokrajini “veoma brzo biti rešen”, da su vec “povuceni konkretni potezi sa UNMIK-om” i da ce “za par dana svi Srbi na Kosovu imati struju”.

Na sudenju “veternickoj grupi”, optuženoj za ilegalnu trgovinu drogom, u Posebnom odeljenju Okružnog suda u Beogradu svedocio je bivši komandant Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek Legija, koji je tvrdio da optužene ne poznaje i da ne zna da li su “radili sa drogom”. Ulemek je na današnjem sudenju “veternickoj grupi”, saslušan kao svedok na predlog odbrane.

Portparol civilne misije Ujedinjenih nacija na Kosmetu Neradž Sing izjavio je da je juce kod Štrpca dvoje dece kamenjem gadalo autobus. “Policija je uhvatila decu i odvela ih njihovim kucama”, rekao je Sing i demantovao tvrdnje da je na autobus pucano. On je Radiju BEOGRAD 202 kazao da autobus nije oštecen.

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za bezbednost Milorad Mircic izjavio je da šef Bezbednosno-informativne agencije Rade Bulatovic ima rok od deset dana da dokaže da nije izneo kopiju arhiva BIA iz zemlje i predao je americkoj obaveštajnoj službi. On je rekao da je to sasvim dovoljan rok da se obavi istraga i ceo slucaj ispita.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…