Na evidenciji Nacionalne službe zapošljavanja Filijala Valjevo nalazi se oko 9700 nezaposlenih lica, a tokom 2004. beleži se pad zaposlenosti u svim granama, saopšteno je danas na konferenciji za novinare. Struktura nezaposlenih nije se bitnije menjala, a nastavljen je trend prijavljivanja na evidenciju lica koja imaju više od 40 godina života. U stalni radni odnos tokom 2004. zaposleno je manje lica u odnosu na broj lica koja su zasnovala radni odnos na određeno vreme. prosečan broj korisnika novčane naknade je oko 1700. Uprkos teškoćama u 2004. Nacionalna služba zapošljavanja Filijala Valjevo primenjivala je mere aktivnog podsticanja bržeg i lakšeg zapošljavanja i podsticala razvoj preduzetništva i preduzetničke inicijative i to kako finansijskim tako i nefinansijskim sredstvima

izjava

Osim finansijske davana je i savetodavna pomoć kao i subvencioniranje zapošljavanja pripravnika i volontera.
Procenjuje se da će se u ovoj godini na području Okruga povećati broj nezaposlenih lica usled predstojećeg restruktuiranja javnog sektora i postupka bržeg stečaja firmi kao i da će se povećati broj korisnika novčane naknade.

izjava

U Nacionalnoj službi Filijala Valjevo ipak očekuju da će se u ovovj godini zadržati pozitivan trend alokacije radne snage ka tercijarnm sektoru i proizodnom i uslužnom zanatstvu. Takođe , očekuje se dalji pad zaposlenosti preduzetničkom-društvenom-javnom sektoru za oko 9%, a rast zaposlenosti u samostalnim delatnostima za oko 8%.
eduzetničkom-društvenom-javnom sektoru za oko 9%, a rast zaposlenosti u samostalnim delatnostima za oko 8%.
@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…