Vlada Srbije će ove nedelje naći rešenje za probleme kosmetskih Srba, koji protestuju zbog uredbe o izvršavanju Zakona o porezu na dodatnu vrednost na teritoriji Pokrajine, izjavio je danas portparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović.

Funkcioner Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ta stranka “apsolutno protiv povećanja plata poslanika, ministara i predsednika republike”. “Najžešće napadam sve koji su doneli takvu odluku. Odakle pravo da im se povećavaju plate kad narod teško živi”, rekao je Vučić novinarima u Skupštini Srbije.

Prva poseta slovenačkog ministra spoljnih poslova Dimitrija Rupela Beogradu u svojstvu predsedavajućeg OEBS-a nije danas otpočela po planu zbog izuzetno hladnog vremena, koje, očigledno, ometa ne samo svakodnevne, već i političke i diplomatske poslove.

Komesar za izbeglice Srbije Dragiša Dabetić potvrdio je danas Tanjugu da su struja i voda priključeni kolektivnom centru “Planum” u Pazovi i da za sada neće biti iseljavanja preostalih šezdesetak izbeglica koje odbijaju da napuste taj centar, za čije je zatvar anje krajnji rok bio 31. decembar prošle godine.

Predsednik Komisije za hartije od vrednosti Milko Štimac izjavio je Tanjugu da su netačne i neosnovane optužbe koje je na njegov, i na račun komisije, u slučaju preuzimanja akcija “Knjaz Miloša”, izneo košarkaški as Vlade Divac.

Narodna banka Srbije saopštila je da su ukupne devizne rezerve Srbije u januaru ove godine premašile pet milijadi dolara. U saopštenju se navodi da su devizne rezerve NBS 31. januara ove godine iznosile 4,3 milijardi dolara što je za 21,8 miliona dolara više nego krajem decembra prošle godine, dok su rezerve poslovnih banaka bile 745 miliona dolara. Na povećanje deviznih rezervi je uticao i prihod od privatizacije Jubanke, navodi se. Izraženo u evrima devizne rezerver NBS su u januaru povećane za 151,5 miliona i iznosile su ukupno skoro 3,3 milijarde evra. Priliv u devizne rezerve NBS od efektivnog otkupa stranog novca je iznosio 70,3 miliona evra, što je značajno više od 45,5 miliona evra kolio je otkupljeno u istom mesecu prošle godine.

Penzionisani general-pukovnik Vojske Srbije i Crne Gore Vladimir Lazarević danas je pred sudijom Haškog tribunala izjavio da nije kriv ni po jednoj od pet tačaka optužnice koja ga tereti za ratne zločine počinjene na Kosovu 1999. godine.

Najnoviji potezi Republiike Srpske i najnovije izjave predsednika i ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Čavića i Darka Matijaševića svakako ohrabruju, ali reči nisu dovoljne, traže se dela, odnosno potpuna saradnja sa Haškim tribunalom.

Papa Jovan Pavle Drugi ostaće u bolnici još nekoliko dana, a naredni izveštaj o njegovom zdravstvenom stanju biće objavljen u četvrtak, javljaju agencije pozivajući se na zvaničnike Vatikana. Papa, prema tim informacijama, nema temperaturu, redovno jede i po nekoliko sati sedi.

. Papa, prema tim informacijama, nema temperaturu, redovno jede i po nekoliko sati sedi.

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…