Ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković trebalo bi danas u sedištu UN u Njujorku da se sastane sa generalnim sekretarom UN Kofijem Ananom i predsedavajućim Generalne skupštine UN Žanom Pingom. Drašković će, kako je ranije najavio, sa viskom zvaničnicima UN razgovarati o Kosovu i saradnji SCG sa Haškim tribunalom.

Ministar inostranih poslova Slovenije i predsedavajući OEBS Dimitrij Rupel dolazi danas u jednodnevnu posetu Beogradu, tokom koje će razgovarati sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem i premijerom Vojislavom Koštunicom.

General u penziji Vojske SCG Vladimir Lazarević danas će se prvi put pojaviti pred sudijom Haškog tribunala i izjasniti o optužnici za navodne ratne zločine počinjene na Kosovu 1999. Da li je kriv ili ne, general Lazarević će izjaviti pred sudijom Karmelom Ađijusom sa Malte na zasedanju koje će početi u 13 sati.

Poslanici Skupštine Srbije nastaviće vanredno zasedannje raspravom u pojedinostima o zakonu o radu. Raspravu o tom predlogu zakona, na koji je podneto mnogo amandmana, poslanici su počeli 31. januara.

Suđenje za ratni zločin na farmi Ovčara, kod Vukovara 1991, nastavlja se danas pred sudskim većem Specijalnog suda u Beogradu, kojim predsedava sudija Vesko Krstajić. Do sada je iskaze pred sudom dalo 46 osoba, medju njima i dva zaštićena svedoka i nekoliko svedoka iz Hrvatske, koji su preživeli Ovčaru.

Najmanje 18 mrtvih pronađeno je u nedelju uveče u jednom hotelu u Todoleli, u istočnoj Španiji, javili su lokalni mediji, a prema prvim izveštajima svi nastradali su se ugušili gasom. Kako je saopštila policija, uzrok smrti je najverovatnije gas koji je tokom noći iscureo iz plinske boce koja se koristi za kuvanje, ili grejanje i koja je ostala otvorena. Svi nastradali su, prema rečima jednog policajca, umrli u snu.

koja je ostala otvorena. Svi nastradali su, prema rečima jednog policajca, umrli u snu.

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…