UN-HABITAT je ove nedelje primio 5,9 miliona eura od Vlade Italije da bi započeo implementaciju novog programa socijalne i stambene integracije za desetine hiljada ratnih izbeglica i drugih ugroženih lica u Srbiji.
Ova sredstva su prvi deo od ukupno 15 miliona eura koje Italija obezbeđuje za program. Cilj programa je obezbeđivanje oko 670 novih domova za 3.000 izbeglica i ugroženih lica, razvijanje institucionalnih kapaciteta za razvoj socijalnog stanovanja, podrška socijalnoj i ekonomskoj integraciji izbeglica i raseljenih lica i pomoć u povećavanju kapaciteta za razvoj lokalnih vlasti u njihovom planiranju razvoja i opštinskim informacionim sistemima.
UN-HABITAT će, u saradnji sa Ministarstvom za kapitalne investicije, vršiti implementaciju programa zajedno sa opštinama Čačak, Kragujevac, Kraljevo, Niš, Pančevo, Stara Pazova i Valjevo.
Poznat kao Program stanovanja i trajne integracije izbeglica u Srbiji, program je započet memorandumom koji je gospođa Anna Tibaijuka, Izvršni direktor UN-HABITAT-a, potpisala sa Vladom Italije u septembru 2002. godine. Po odrednicama memoranduma, Rim će obezbediti 15 miliona eura za program koji će trajati tri godine.
dine. Po odrednicama memoranduma, Rim će obezbediti 15 miliona eura za program koji će trajati tri godine.
@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…