U Horgošu, u Ulici segedinski put 21, ubijena je šestočlana porodica Salma, izjavila je Tanjugu istražni sudija Okružnog suda u Subotici Snježana Leković. Ubijeni su Jožef Salma [67], njegova žena Jola [65], njihov sin Nandor [36], snaja Neli [34] i unuci David i Betina. Porodica Salma je stanovala u dve susedne kuće, a istražna ekipa je tokom celog dana vršila uviđaj. Istražitelji sumnjaju je da je ubistvo izvršeno pre nekoliko dana. Zvaničnih podataka o vremenu i motivima tog monstruoznog ubistva za sada nema. Tela nastradalih preneta su u subotičku bolnicu, gde se obavlja obdukcija.

General Vladimir Lazarević, koji je prošle nedelje odlučio da se dobrovoljno odazove pozivu Haškog tribunala, putuje u četvrtak u Hag, potvrdio je srpski ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Zoran Lončar.

Predstavnici Kontakt grupe plus [Grupa za podršku] ustanovljene nakon prošlogodišnjeg martovskog nasilja albanskih ekstremista, razgovaraće danas u Prištini o decentralizaciji lokalne vlasti i uključivanju kosovskih Srba u aktuelne procese u pokrajini.

Glavni tužilac Haškog tribunala Karla del Ponte razgovaraće u Podgorici sa crnogorskim predsednikom Filipom Vujanovićem. Del Ponte se sinoć, na početku posete Crnoj Gori, sastala sa premijerom Milom Đukanovićem.
Ukazujući da lica optužena pred Haškim tribunalom ne mogu boraviti u Crnoj Gori, a da ne budu uhapšena, Đukanović je izrazio spremnost nadležnih državnih organa da sarađuju sa organima drugih država u pronalaženju i privođenju pravdi takvih lica.

Ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Draškovic stiže danas u Vašington gde će sutra prisustvovati tradicionalnom “molitvenom doručku” u Beloj kući. Drašković će tokom boravka u SAD razgovarati sa novim savetnikom za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Stivenom Hedlijem, kao i s predstavnicima Stejt departmenta i Kongresa.

Poslanici Skupštine Srbije nastaviće raspravu o amandmanima na vladin Predlog zakona o radu. Poslanici su sinoć okončali raspravu u načelu o predloženim zakonskim rešenjima. Vladin Predlog zakona o radu je sedma od 22 tačke dnevnog reda prvog ovogodišnjeg vanrednog zasedanja republičkog parlamenta koje je počelo 13. januara.

Papa Jovan Pavle II prebačen je sinoć u jednu bolnicu u Rimu zbog akutne infekcije respiratornog trakta, saopštio je Vatikan. Hospitalizacija je bila “hitno” potrebna zbog komplikacija izazvanih gripom.

Američki predsednik Džordž Buš održaće večeras tradicionalni govor o stanju nacije u kojem će, kako je to saopštila Bela kuća, objasniti gradjanima na koji način planira da vodi zemlju u naredne četiri godine.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…