Penzionisani general JNA Pavle Strugar [72] osuđen je danas pred Haškim tribunalom na osam godina zatvora zbog granatiranja Dubrovnika, 6. decembra 1991. godine.

Šef Delegacije Evropskog parlamenta za saradnju sa zemljama jugoistočne Evrope Doris Pak, koja boravi u poseti Srbiji, sastaće se sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem, premijerom Vojislavom Koštunicom, ministrima unutrašnjih poslova, pravde i obrazovanja Draganom Jočićem, Zoranom Stojkovićem i Slobodanom Vuksanovićem.

Dalje približavanje SCG Evropskoj uniji je jedan od prioriteta Vlade Srbije i zato će učiniti sve da bude dobijena pozitivna Studija o izvodljivosti pridruživanja Uniji, rekao je funkcioner Demokratske stranke Srbije Miloš Aligrudić.

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, optužen za zločine nad nesrbima u Hrvatskoj, BiH i Vojvodini, zatražio je danas pred Haškim tribunalom da mu suđenje što pre počne, tvrdeći da Tužilaštvo namerno odlaže početak procesa.

Može se očekivati da će struja poskupeti početkom aprila, ali se još ne zna za koliko, izjavio je pomoćnik generalnog direktora Elektroprivrede Srbije [EPS] Zoran Manasijević.

Predstavnici kosovskog Ministarstva za povratak i zajednice raspodeliće danas Srbima u Batusu i Lipljanu 40 tona naftnih derivata, rekao je Tanjugu sekretar u tom ministarstvu Mihajlo Šćepanović.

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su vanredno zasedanje razmatranjem vladinog Predloga zakona o prestanku važenja zakona o osnivanju javnog preduzeća za vazdušni saobraćaj. Poslanici su brzo završili razmatranje tog zakona i počeli debatu o Predlogu zakona o radu. Na ovoj sednici s dvadesetak tačaka dnevnog reda poslanici treba da razmotre i predloge porodičnog i zakona o javnim agencijama.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…