Bivši načelnik Generalštaba Nebojša Pavković, koga je Haški tribunal optužio za ratne zločine, ne razmišlja o dobrovoljnoj predaji i niko iz Vlade Srbije nije razgovarao s njim o tome, izjavio je Tanjugu potpredsednik Narodnog bloka Rodoljub Stanimirović.

Ministar za ljudska i manjiska prava i predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je general Vlastimir Đorđević, koji je optužen za ratne ločine, nije dostupan našim vlastima. “S Karlom del Ponte sam razgovarao o tome i ona mi je rekla da je od Rusije tražila istragu i izručenje generala Đorđevića, ali je od ruskih vlasti dobila informaciju da oni ne znaju gde je on”, rekao je Ljajić današnjem “Blicu”, dodajući da ne veruje da će Tribunal zbog njega “vršiti pritisak na nas”. Ministar je ocenio da je država, predajom generala Vladimira Lazarevića, uputila jasnu poruku međunarodnoj zajednici, a sam general jasnu poruku ostalim optuženim da nema moralnog ili nekog drugog razloga da se ne predaju.

Sutra će u Haškom tribunalu biti izrečena presuda generalu JNA Pavlu Strugaru, optuženom za granatiranje civilnih ciljeva u Dubrovnika u decembru 1991. godine.

Vojnici Kfora, samo nekoliko dana pošto su uklonili barikade sa glavnog mosta na Ibru u Kosovskoj Mitrovici, počeli su sa uklanjanjem barikada koje su 17. marta prošle godine postavljene na prostoru u blizini naselja “Tri solitera”, koji je malim mostom povezan sa južnim, albanskim delom grada.

Delegacija Evropskog parlamenta razgovaraće u Novom Sadu sa predstavnicima vojvođanske vlasti o međuetničkim ekscesima u Vojvodini. Predstavnike Evropskog parlamenta, koje predvoditi šef grupe za saradnju sa zemljama jugoistočne Evrope Doris Pak, primiće predsednik Skupštine Vojvodine Bojan Kostreš, predsednik pokrajinskog Izvršnog veća Bojan Pajtić i drugi pokrajinski funkcioneri.

Skupština Srbije nastaviće sutra vanredno zasedanje raspravom o prestanku važenja Zakona o osnivanju javnog preduzeća za vazdušni saobraćaj, kojim će aviokompanija Jat ervejz preuzeti prava i obaveze Jugoslovenskog aerotransporta.

Poreska uprava Srbije podsetila je poreske obveznike da sutra ističe rok za podnošenje poreske prijave na imovinu.

Na Beogradskoj berzi sutra će početi prva trgovina akcijama preduzeća “Knjaz Miloš” iz Aranđelovca.

Uz izuzetno jake mere bezbednosti, u Iraku su jutros počeli opšti izbori. Aerodromi i granice su zatvoreni, a na ulicama i putevima dozvoljeno je kretanje samo službenim vozilima.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…