Ministar pravde Zoran Stojković izjavio je za RTS da ga ne bi iznenadilo ako general Nebojša Pavković odluči da se preda Haškom tribunalu. Ocenjujući dobrovoljnu predaju generala Vladimira Lazarevića kao “visokomoralan čin”, on je rekao da očekuje i od Pavkovića istu odluku, iako ima dokumentaciju koja potvrdjuje da je on “jako bolestan”.

Bivši načelnik Generalštaba Nebojša Pavković, koga je Haški tribunal optužio za ratne zločine, ne razmišlja o dobrovoljnoj predaji i niko iz Vlade Srbije nije razgovarao s njim o tome, izjavio je Tanjugu potpredsednik Narodnog bloka Rodoljub Stanimirović.

Šef UNMIK-a Soren Ješen-Petersen usvojio je “izvršnu odluku” prema kojoj se vlastima u Srbiji zabranjuje davanje dokumenata o registraciji vozila na teritoriji Kosova, saopštio je danas UNMIK.

Predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović u pismu šefu UNMIK-a Sorenu Jesen-Petersenu zatražio je da se iduće sedmice nastavi dijalog Prištine i Beograda. Kako je saopštio vladin Koordinacioni centar za Kosovo i Metohiju, Čović je Jesen-Petersenu predložio da se zastoj prevazidje ponovnim aktiviranjem radnih grupa za kidnapovana i nestala.

Delegacija Evropskog parlamenta razgovaraće u Novom Sadu sa predstavnicima vojvođanske vlasti o međuetničkim ekscesima u Vojvodini.

Skupština Srbije nastaviće sutra vanredno zasedanje raspravom o prestanku važenja Zakona o osnivanju javnog preduzeća za vazdušni saobraćaj, kojim će aviokompanija Jat ervejz preuzeti prava i obaveze Jugoslovenskog aerotransporta.

Poreska uprava Srbije podsetila je poreske obveznike da sutra ističe rok za podnošenje poreske prijave na imovinu. Obveznici poreza na imovinu koji nisu nikada do sada podneli poresku prijavu, a koji poseduju imovinu [stan, poslovni prostor, kuću i drugo] mogu to da učine do 31. januara ove godine. Njima se neće utvrđivati porez na obaveze nastale po tom osnovu do 31. decembra prošle godine, niti će se protiv njih pokretati prekršajni postupak. Ti uslovi ne odnose se na poreske obaveze po osnovu nasleđa ili poklona, kao i na porez na prenos apsolutnih prava.

Uz izuzetno jake mere bezbednosti, u Iraku su jutros počeli opšti izbori. Aerodromi i granice su zatvoreni, a na ulicama i putevima dozvoljeno je kretanje samo službenim vozilima. Nakon prvih izbora od svrgavanja Sadama Huseina, izabrani poslanici će birati novu Vladu koja će naslediti prelaznu administraciju, obrazovanu prošlog juna uz podršku SAD i UN. Taj saziv Skupštine biće raspušten kako bi se krajem godine održali novi izbori, na osnovu novog ustava.

br />

@@@

Prikaži još ovjava iz Razno

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…